Afscheid oprichters Verlichte Optocht Cothen

Cothen, 4 februari 2016. Op woensdag 3 februari werd tijdens de sleuteloverhandiging van CV de Brienkneuters in het Dorpshuys in Cothen afscheid genomen van Albert Stooker en Joop van Maurik, de oprichters van de Verlichte Optocht in Cothen. Zeventien jaar geleden reden zij namens De Zonnebloem met het ‘Kasteel van Doornroosje’ ‘s avonds voor het eerst verlicht door Cothen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot de grootste verlichte optocht van Midden Nederland. Goede reden om Albert en Joop in het zonnetje te zetten.

Oorkonde

Burgemeester Poppens bedankte beide heren voor hun jarenlange inzet en gaf hen namens de gemeente een mooie oorkonde. Ook het bestuur van De Zonnebloem kwam met een presentje als dank. Tenslotte nam Joop Mocking namens CV de Brienkneuters afscheid van Albert en Joop en bedankte hen voor alle hulp die ze dit jaar nog geboden hebben in de voorbereiding. Een driewerf alaaf voor Albert en Joop! Een nieuwe verlichte optocht commissie heeft het stokje van de heren overgenomen.