Centre Court D1 – Donaci / HSRC De Diepput D1 13-5

Wijk bij Duurstede, 3 februari 2016. Voor dames 1 stond de ontmoeting met De Diepput uit Den Haag op het programma. Dit team stond direct onder de dames en dit bood dus perspectief op een goed resultaat. Sandra Hoekstra startte de avond goed door in de eerste partij een uitstekende pot te spelen die ze uiteindelijk met 3-1 winnend af sloot. Karin van Diepen wist dit in de partij daarna een uitstekend vervolg te geven door, na wederom een prima partij met 3-0 te winnen. Helaas wist Anne Jongerden in de derde partij van de avond niet het voorbeeld te volgen van haar teamgenoten, zij verloor met 1-3 haar partij. Megan van Drongelen kon daarna het karwei af maken. Zij zou aan 1 game genoeg hebben om de overall winst binnen te slepen, maar daar nam het Wijkse talent echter geen genoegen mee. Na een goede pot won ze haar partij met 3-1, en bracht daarmee de eindscore op 13-5. Door deze overwinning hebben de dames zich wat vaster op de vijfde plaats in de ranglijst genesteld. Mocht dit, met nog twee wedstrijden te gaan worden vast gehouden mogen de dames van een uitstekend eerste seizoen in de eredivisie spreken.

All Inn Squash H6 – Centre Court H1 11-7

Heren 1 trad afgelopen weekend aan zonder Jan van der Velde en Marius Wolke. Waardoor er niet in de sterkste opstelling werd aangetreden. In de eerste partij van de avond was het Paco Klein die niet opgewassen was tegen zijn tegenstander, en hij verloor dan ook vrij kansloos met 3-0. In de tweede partij van de avond was het Mark Neus die moest aantreden, het werd in elke game 11-7 waarbij Mark 3 x de sterkste was en dus met 3-1 won. De derde partij van de avond werd een prooi voor Lasmar van der Waals, ook hij was met 3-1 zijn tegenstander de baas. De tussenstand was nu 6-5 in Wijks voordeel, maar de buit nog niet binnen. Rutger van Drongelen moest winnen om zeker te zijn van de overall eindzege. Helaas lukte hem dit niet, hij vocht er wel voor maar ging uiteindelijk met 3-1 ten onder. Hierdoor lijdt Heren 1 hun tweede nederlaag van het seizoen, en zien de concurrenten iets dichterbij komen. De voorsprong bedraagt echter nog steeds 24 punten.

Squash Ede H4 – Centre Court H2 15-2

Voor Heren 2 houd het dit seizoen maar niet over, er wordt bijna geen partij gewonnen en zo dus zeer weinig punten vergaard. Ook afgelopen vrijdag uit bij de nr. 2 in de ranglijst was het weer niet best. Frans van der Linden en Danny van Voorn verloren met 3-1, en kregen een punt voor de moeite. Voor Harold Wijman en Jan Arjen de Jong was zelfs dat niet haalbaar, zij verloren kansloos met 3-0. Door deze 15-2 nederlaag lijkt degradatie niet meer te ontlopen en zullen de mannen van team 2 volgend jaar een klasse lager moeten gaan spelen.

Centre Court H3 – Squash Zwolle H5 12-8

Heren 3 speelt een stabiel seizoen en bivakkeert het hele Squash jaar al in de middenmoot. Het seizoen wordt gekenmerkt door vaak spannende wedstrijden, waarbij de scores elkaar niet veel ontlopen. Ook afgelopen vrijdag was het weer zeer spannend tegen de nr. 2 Zwolle. De eerste partij was gelijk al een ware slijtage slag die de volle vijf games duurde. Toen eenmaal de kruitdampen waren opgetrokken kwam Ruud Vitters namens Centre Court met 3-2 als winnaar tevoorschijn. Rudie van Leeuwen maakte het zich in de partij daarna een stuk makkelijker door met 3-0 te winnen. Hierna was het de beurt aan Hans Drost, en ook hij maakte er samen met zijn tegenstander een waar spektakel van. Ook deze partij duurde de volle vijf games, alleen werd deze partij in het voordeel van de speler van Zwolle beslist. Zoals zo vaak was het Joop van Daalen die de avond mocht afsluiten. Joop zat er zeker de laatste 2 games dicht bij maar wist de partij niet te winnen. Met 1-3 moest hij het hoofd buigen voor zijn tegenstander. Die ene game van Joop was echter genoeg om de volledige voor team 3 binnen te halen en dus ook de 3 bonuspunten, eindstand 12-8 voor Centre Court. Volgende week speelt alleen Heren 1 competitie, thuis wordt: “De Grote Koppel” uit Arnhem ontvangen. Aanvang van de wedstrijden 20.15 uur.