Lezers schrijven: Waarom, waarom?

kabouters

kabouters

Cothen, 29 december 2015. Eergistermiddag 27 december vierden wij de verjaardag van mijn broer en zwager. Bij thuiskomst kregen wij van een alerte bewoonster uit Cothen een telefoontje met de volgende mededeling.: Om half 5 stopte er een auto bij hen in de straat. Uit de auto stapte 3 jongens. De chauffeur bleef zitten. Ze haalden uit de auto 6 kabouters en gooiden deze in de Rijnsloot in Cothen.

Daar inmiddels heel Cothen wel een beetje weet dat er op de Alexanderweg kabouters in de tuin staan, belde zij ons op of wij kabouters misten. En inderdaad de kabouters voor de stal (waar inmiddels een kabouterkind ligt in de kribbe) waren verdwenen.

Hoe ziek moet je zijn? Kabouters weghalen en vervolgens een paar straten verder in het water gooien. Deze tuin is ingericht voor alle kinderen van Cothen. Iedere dag staan er kinderen te kijken. Zij laten hun fantasie gaan en sommige ouders vertellen er zelfs verhaaltjes bij. “Kabouters bestaan immers echt”maar dan in de tuin aan de Willem-Alexanderweg.

Hoe mooi zou het zijn als de jongelui die de kabouters uit de tuin hebben gehaald, zich zouden melden en zouden vertellen WAAROM zij dit hebben gedaan. Wij kunnen het niet begrijpen en velen met ons niet.

Wij vinden het ontzettend positief dat Cothense mensen alert zijn en hopelijk blijven en wie weet krijgen wij ooit een antwoord op onze vraag.

Nogmaals dank aan de bewoners die ons gebeld hebben. Inmiddels heb ik de kabouters uit het water gevist en deze week worden ze eerst in een nieuw jasje geschilderd voor ze weer de tuin in gaan. Dat hebben ze wel verdiend na een nacht in dat koude water te hebben gelegen!

Wout en Gerrie van der Horst