Sinterklaas is in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek!

sinterklaas2015

Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek 21 november 2015. Reikhalzend hebben de jongste inwoners van Wijk, Cothen en Langbroek uitgekeken naar de komst van Sinterklaas en zwarte pieten. Vandaag was het eindelijk zo ver! Sinterklaas had een druk programma. In alle kernen werd hij op feestelijke wijze ontvangen.

Wijk bij Duurstede

In Wijk kwam Sint met de stoomboot aan in de stadshaven. Ondanks de regen was het een drukte van belang. Het gure weer mocht de pret niet drukken. Na zijn traditionele wandeling door de Oeverstraat en de Peperstraat kwam het gevolg aan op de Markt, alwaar hij werd welkom geheten door veel kinderen en hun ouders en grootouders. En de burgemeester, natuurlijk.

sinterklaas2015

Cothen

In Cothen was het een drukte van belang! Het paste allemaal maar net op de Dorpsstraat (die al dan niet verbreed wordt. Voorafgaand aan de binnenkomst van Sint en Pieten, veelal op skates, speelde Excelsior om de stemming er in te krijgen. Lang hoefden ze daar niet te wachten, Excelsior stelde zich op voor de molen in de Dorpsstraat en de lenige Pieten maakten eerst een dolletje. Als kind is het altijd prijs met de Pieten, zo’n 40 a 50 kinderen die allen voorzien werden van snoepgoed. Sint nam de tijd om eens een babbeltje te maken en hij deelde ook graag een high five uit. Sint en Pieten gingen in een golfkarretje op weg naar ’t Dorpshuis en al wandelend kwamen de kinderen met ouders, oma’s en opa’s erachteraan.

Langbroek

Zelfs de brandweerwagen was paraat voor de intocht in Langbroek. Zij hielpen een handje met de ladder toen een piet pakjes van een hoog balkonnetje wilde halen. De pakjes bleken namelijk op de eerste verdieping te liggen! Dit tot groot vermaak van de aanwezige kinderen. Sint werd Langbroek in gereden in een open wagentje met ballonnen. Ook hier was Excelsior weer van de partij, net als de burgemeester, die er vandaag ook een feestelijke dag van maakte. De jongste kinderen vermaakten zich in het Dorpshuis, terwijl er voor de groep achters spelletjes waren in de Piet de Springerschool. Foto’s van de drie intochten ziet u in het fotoarchief van ditiswijk.nl.