CDW doet Veenendaal punt kado

cdw logo

cdw logo

Wijk bij Duurstede, 4 oktober 2015. Veenendaal uit is voor CDW een volgende wedstrijd geworden waarin een geweldig aantal kansen slechts tot 1 schamel doelpunt geleid heeft. Omdat men het zelfs zo ver liet komen dat de thuisploeg het eerst mocht scoren moest er zelfs extra risico genomen worden om de kort na rust opgelopen achterstand weg te poetsen. Dat lukte, maar ondanks nog enkele dotten van kansen werd er het toen nog resterende halfuur niet meer gescoord.

Zwakke tegenstander

Rustig beginnen en de kat uit de boom kijken, hoe speelt Veenendaal, en waar zitten hun zwakke plekken. Met dat devies ging CDW de strijd aan op een goed grasveld en met een aangenaam zonnetje. Na minder dan 10 min. was al duidelijk dat dit Veenendaal de zwakste ploeg was waartegen CDW tot nu toe speelde, dat was enkele jaren geleden wel anders. Kort na het begin was al duidelijk dat CDW alleen maar hoefde te vrezen voor lange ballen op de 2 spitsen. En die kwamen er weinig, na een half uur had keeper Ibi slechts 2 afstandsschoten te verwerken gekregen, verder gebeurde alles op de blauw-gele helft van het veld. CDW combineerde wel, maar de thuisploeg liet dat ook toe, de muur begon net buiten hun 16 metergebied en daar was het moeilijk doorheen komen.

Van afstand

Toch waren er best wel mogelijkheden om al ruim voor de rust op een veilige marge te komen, Luc van der Schans probeerde enkele keren met snelle passeeracties een bres te slaan, buitenspelers Ingmar de Wit en Maikel van den Berg kregen beiden kansen om uit te halen en ook Lennard Nienhaus hielp een kans om zeep. Een breed gelegde vrije trap knalde Roan van Zalingen net over de kruising en dat deed Stefan Nesselaar hem even later na. Bij alles wat er tussen de palen kwam bewees de keeper van Veenendaal dat hij hun beste man was. Nog een knal van afstand van Roan aan het einde van de eerste helft, die ging laag net naast het doel, en in de blessuretijd lepelde Maikel van den Berg de bal nog voor het doel waar Stefan Nesselaar enkele centimeters lengte te kort kwam om goed op doel te koppen, rust 0-0.

Wees attent

Denk aan wat er deze week met PSV gebeurde was het duidelijke voorbeeld, een helft er niet aan te pas komen en er dan ineens weer staan. Dat gaat de thuisploeg ook proberen klonk het in de rust, dus laat je niet verrassen. Nou dat gebeurde toch echt wel. Eerst was er nog de perfecte voorzet van Luc van der Schans waaruit Ingmar met links slechts een rollertje produceerde en dan was er de 53e min. Pech had CDW dat de uitstekend fluitende scheids van Teeffelen dacht dat er hands gemaakt werd door een CDW-er bij een verdedigende actie. Dat was niet zo, maar de vrije trap voor Veenendaalkwam er wel. De eerste keer dat ze in de tweede helft er echt uit kwamen. Die bal werd vanaf 25 meter voor de pot gegooid en bij de verre paal binnen gelopen, kansenverhouding 0-5, stand 1-0, gekker kon het niet worden, dit was geeneens een kans.

Goeie wissel

De volgende minuut was CDW al weer voor het doel van de gastheren en mocht een corner nemen. De ineens sterk dalende trap van Stefan Nesselaar kwam bij de tweede paal waar Roan van Zalingen de bal via een lage kopbal naast mikte, jammer, hij verkeek zich een beetje op de daling van de bal, hier had hij ook op de goal kunnen knallen. Een volgende corner bracht weer een grote kans, Ingmar was precies op tijd op de goede plaats maar zijn kopbal werd door de keeper gepakt. CDW moest meer druk zetten en wisselde dus, back Tim Hoogduin maakte plaats voor Dani Rivera Campos. Die wissel loonde, na een aanval waarbij de bal goed rond ging langs diverse CDW-ers tikte hij de gelijkmaker binnen bij zijn eerste balcontact. Wat een opluchting, eindelijk was die hatelijke 0 van het bord.

Nog kwartier

Met verdediger Bart van de Leemkolk en aanvaller Kevin de Heus nog op de bank besloot trainer Joost Kooijman het laatste kwartier nog meer op de aanval te gaan spelen. Hij bracht Kevin de Heus als vervanger van middenvelder Stefan Nesselaar. Zeer kort na die wissel was er een volgende grote kans. Opgezet door back Tim van Ravenhorst die na een combinatie ook zelf op links doorging lepelde hij de bal bij de tweede paal naar Ingmar. Die kreeg een vrije kopkans die helaas voor CDW naast ging. De laatste 10 min. waren er wat momentjes voor beide doelen, maar Veenendaal was leeg, en CDW-ers hadden te veel handelingen nodig om de Veenendaalse defensie nog eens aan het wankelen te brengen. Het bleef bij een voor CDW teleurstellende 1-1 eindstand.