5 autobranden in de Heul

Wijk bij Duurstede, 4 oktober 2015. In de nacht van zaterdag op zondag werden vijf auto’s, vier op de parkeerplaats Haraldstraat en één aan de Karolingersweg door brand beschadigd.

Middelbrand

Rond 03.00 uur werd er een autobrand gemeld aan de Kaupangstraat. Deze melding werd binnen vijf minuten omgezet naar middelbrand aan de Haraldstraat toen het om branden in meerdere auto’s bleek te gaan. Op de parkeerplaats bij de Haraldstraat stonden op twee plaatsen voertuigen in de brand en net voorbij deze parkeerplaats was een beginnende brand aan een personenauto op de Karolingersweg.

Watertoevoer

Tegelijkertijd werden alle branden geblust hierdoor moest er extra water komen. Hiervoor werd één brandweerauto met een slang aan de waterput in de tuin van de Haraldstraat gekoppeld. Zeker drie auto’s kunnen als verloren worden beschouwd de schade aan de twee andere auto’s is aanzienlijk. Vlak na de brandmeldingen werd er een burgernet oproep uitgestuurd om informatie over de branden in te winnen. De politie gaat uit van brandstichting en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  Meer foto’s zijn te zien in het fotoarchief een kort videoverslag is te zien op ons YouTubekanaal.

Lees ook: