Filmhuis Calypso: Difret

filmhuiscalypso

filmhuiscalypso

Wijk bij Duurstede, 30 september 2015. Op dinsdag 6 oktober draait Filmhuis Calypso de film Difret.  Aanvang: 20.00 uur. Kaarten à 7,50 euro (tot 21 jaar 5 euro) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via de website of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling). 

Difret

De 14-jarige Hirut (Meron Getnet) is op weg van school naar huis als ze ontvoerd wordt door zeven mannen. Een van hen is een eerder afgewezen aanzoeker, die nu op ‘traditionele’ wijze zijn bruid probeert te krijgen. ‘s Nachts wordt ze verkracht, waarmee haar lot bezegeld lijkt. De volgende ochtend probeert Hirut te ontsnappen en schiet haar aanstaande man dood. Dat heeft grote gevolgen.

Difret is een aangrijpende en hoopvolle film over vrouwen in Afrika, die dit belangrijke thema op toegankelijke manier verbeeldt. ‘Het is inspirerend om te zien hoe zo’n belangrijk verhaal zo mooi en met zoveel creatief talent verbeeld wordt’, aldus Hollywood-ster Angelina Jolie, die als uitvoerend producent haar naam verbond aan dit speelfilmdebuut van de Ethiopische regisseur Zeresenay Mehari.