Megan van Drongelen debuteert in de eredivisie

centrecourt

Wijk bij Duurstede, 29 september 2015. Met 3 thuisspelende teams was het weer gezellig druk afgelopen vrijdag op Centre Court. Bij dames 1 maakte het 16-jarige jeugdtalent Megan van Drongelen haar officiële eredivisie debuut, En maakte Cindy Tammenga na enkele jaren vol blessures haar rentree in het eerste dames team. Daarnaast speelde ook heren 1, en dames 2 thuis. Was er voor heren 3 een uitwedstrijd en waren heren 2 vrij.

DCC 1 – MeerSquash (Hoofddorp) 6-12

Zoals gezegd debuteerde deze avond bij Dames 1 het Jeugdtalent uit eigen huis, Megan van Drongelen. Megan ging voortvarend van start en won de eerste game overtuigend met 11-2. In de tweede game ging het wat moeizamer maar ook deze werd gewonnen. Ook de derde game werd een prooi voor het jeugdige talent die daarmee haar debuut bekroond zag met een verdiende 3-0 winst. Als tweede was het Anne Jongerden die de baan betrad voor haar partij. Anne heeft dit seizoen nog weinig geluk, waarbij moet worden vermeld dat ze zeker niet slecht staat te spelen. Afgelopen vrijdag was het verschil met haar tegenstandster wat groter en werd helaas ook deze partij met 3-0 verloren. Game standen 6-11, 5-11, en 5-11. Als derde was het de beurt aan Karin van Diepen die er in haar partij een leuke spannende pot van wist te maken. Ze won de eerste game met 11-7, verloor de tweede nipt met 11-13, won de derde weer met 11-9, en verloor de vierde met 3-11. Helaas wist ze in de vijfde game het initiatief niet meer naar zich toe te trekken en verloor deze met 5-11, waardoor de partij met 2-3 werd verloren. Als laatste was het de beurt aan Cindy Tammenga die dus al een tijdje geen wedstrijden in competitie verband meer had gespeeld. Dit brak haar afgelopen vrijdag op, na de eerste game te hebben verloren(8-11) wist ze de tweede wel naar zich toe te trekken(11-9). In de derde game was het zeer spannend maar viel het kwartje helaas niet haar kant op (12-14). Ook in de vierde game wist Cindy lang goed partij te bieden maar ging ook deze naar haar tegenstandster (8-11). Goed gespeeld maar helaas met 1-3 verloren. Hierdoor kwam de eindstand op 6-12 in het voordeel van Meersquash.

HCC 1 – All Inn 4 (Utrecht) 14-3

Met Jan van der Velde binnen de gelederen i.p.v. de vorige week getrouwde René Aten gingen de mannen van team 1 afgelopen vrijdag de strijd aan met All Inn 4. Na de eenvoudige winst op Bussum 2 weken geleden werd ook deze pot niet echt spannend. Jan van der velde, Marius Wolke, en Lasmar van der Waals kenden weinig problemen en wonnen hun partijen met 3-0. Paco Klein verloor ondanks goed spel helaas met 2-3 waardoor de eindstand 14-3 in het voordeel van Centre Court werd.

DCC 2 – Squash Zwolle 9-6

Na haar partij bij het eerste team moest Megan van Drongelen ook nog aan de bak bij haar eigen team. Dit werd echter een zeer makkelijke partij die met 11-2, 11-1, en 11-1 werd gewonnen door Megan. De partij daarna werd door Merel van Es helaas met 0-3 verloren waarna het de beurt was aan Iris Verkerke. Na de eerste 2 partijen in deze competitie te hebben verloren wist Iris afgelopen vrijdag wel te winnen. Met 3-0 was zij te sterk voor haar tegenstandster. In de laatste partij van de avond verloor Jolanda Kosterman met 0-3 waardoor het punten tellen werd. Gelukkig hadden de Wijkse dames 6 punten meer gescoord waardoor de bonuspunten naar hen gingen en er dus met 9-6 werd gewonnen.

RCH/TRG 6 (Houten) – HCC3: 15-2

Na de eerste pot met 15-0 te hebben gewonnen zijn de mannen van Team 3 er niet in geslaagd om dit gevoel vast te houden. In Houten werd een ruime 15-2 nederlaag geleden en staan de mannen weer met beide benen op de grond. Hans Drost en Joop van Daalen verloren met 3-1 en voor Arie Ester en Ruud Vitters was er een 3-0 nederlaag. Aanstaande vrijdag spelen de mannen hun eerste thuiswedstrijd en hopelijk weten ze dan weer te winnen.