Effect 1 – SVO 3: 6-4

tafeltennis

tafeltennis

Wijk bij Duurstede, 29 september 2015. Ook het eerste team moet nog wennen in de nieuwe zaal. Als gebruikelijk opende Bjorn Jansen het bal. Net als vorige week had hij opstartproblemen. Dit keer verloor hij game 1 en game 2 om vervolgens toch orde op zaken te stellen tegen Jeroen Mol. Een moeizame overwinning voor Jansen. Daarna trad Thom Dikhoff aan tegen Helmut Vianen, een verdediger die ook bij tijd en wijle zelf goed met verrassende, aanvallende ballen doorkomt. De eerste twee games gingen jammerlijk verloren. Game 3 werd vervolgend rap binnengehaald en in game vier kwamen er ook weer gamepunten op het scorebord, maar het mocht niet baten. Op het beslissende moment kwam Dikhoff net tekort.

Gert Loef vervolgde met een zeer vlotte overwinning in vier games tegen angstgegner Wim Oskam. Een mooie opsteker voor hem. Het dubbel met Bjorn Jansen en Gert Loef liep beter dan beter dan vorige week. Ook nu was het spannend en close, maar deze wel winst voor de mannen uit Wijk. Dit keer in vier games. Na de dubbel startte Dikhoff onwennig en hij moest de winst na een wat ongelukkig begin snel aan de tegenstander laten. Jansen kwam op stoom en won vervolgens gedecideerd en dat betekende een voorsprong van 4-2 voor Effect. Gert Loef stapte scherp de arena in tegen Helmut en wist met goed en geduldig spel de eerste 2 games binnen te slaan. Daarna werd Helmut steeds vaster en Gert wist niet meer echt door te komen. Tot zijn teleurstelling trok hij naar vijf zware games aan het kortste eind. Thom en tegenstander Wim moesten daarna uitmaken wie de zwakste schakel op deze avond was. Na een dramatisch slechte partij moest Thom zich in vijf games gewonnen geven. De vorm was er niet. Gelukkig wisten Gert en Bjorn het falen van Thom goed te compenseren. Gert won op knappe wijze. Zijn tegenstander Jeroen sloeg zich stuk op de slimme blokballen van Gert. Bjorn Jansen maakte daarna korte metten met de laatste tegenstander. Uiteindelijk een mooie 6-4 overwinning in deze sterke eerste klasse.

Effect 2

Effect 2 behaalde wederom een kleine maar nuttig overwinning. Het werd 6-4 tegen Shot. Door ziekte werd door de tegenstander op het laatste moment een invaller gezocht. En niet de minste. Hij maakte het alle drie de mannen van Effect erg moeilijk. Theo Wiegers was wat minder geconcentreerd dan vorige week. Slechts een enkele winstpartij voor hem deze avond. Harrie Groeneveld en Ruud van Os wonnen beiden twee enkelspelen alsook het dubbelspel.

Effect 3

Effect 3 – Tielse TC 2 werd 5-5. Wéér een gelijkspel voor dit team. Joran Klerks had moeite met de nieuwe zaal en zijn concentratie, wat resulteerde in drie verliespartijen. Dat was lang geleden en een zware teleurstelling. Gerard Wijman daarentegen revancheerde zich voor de verliespartijen van vorige week en won twee partijen net als Eric Toirkens. Het dubbel Joran/Eric speelde stroef, kwam in elke game terug van een behoorlijke achterstand en won uiteindelijk in spannende games, 13-11, 14-12 en 11-8. Het team blijft mooi in de middenmoot.

Effect 4

Effect 4 verloor in Leerdam 5 met 1-9. Een maatje te groot dus, dit teasm van Leerdam voor Effect4. Chris Arisse weerde zich dapper, maar de tegenstanders maakten op de beslissende momenten net wat minder fouten. Ook Paul Eriks en Nicole Kuipers speelden niet onverdienstelijk, maar kwamen tekort. Verrassend was het dubbel. Paul/Chris konden het Leerdam’s duo vrij eenvoudig bijhouden en speelden steeds beter. In vijf games werd gewonnen.

Duo-competitie

Effect 1 speelde tegen TPV. Gezellige heren uit Putten, maar te sterk voor Hilly Hakker en Geurt van Ginkel. Hilly wist de eerste party nog in vijf games te winnen. Geurt verloor echter kansloos in drie games. In haar tweede wedstrijd verloor Hilly in vijf games na met 2-0 te hebben voor gestaan. Geurt begon goed door de eerste game te winnen, maar verloor ook de tweede partij. Het werd toch 3-1 voor de tegenstander. Ook het dubbel was een makkie voor de mannen uit Putten. Eindstand 1-4, terecht maar wel teleurstellend.

Effect 2 – HTTC 2 2-3

Nipt verlies, wederom, voor Cheuk Ko en Arjan van Luttikhuizen. Cheuk Ko won allebei zijn wedstrijden, maar Arjan deze week helaas. geen. Het dubbelspel begon goed door de eerste game met 11-4 te winnen, maar het ging toch in vier games ten onder. Een nipte nederlaag voor dit team.

Maarssen 2 – Effect 3 5-0

Het wil nog niet vlotten in het 3e team met John Maas, Yke Norg en Olfert Zwakman. Hoewel vaak dichtbij game-winst, zijn de tegenstanders toch doortastender wanneer het erom gaat. Dubbel gaat steeds beter, maar ook hier trekt Effect totnutoe aan het kortste eind.