28e Internationale KunstMarkt in Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede, 29 september 2015. Stichting WijkNogLeuker houdt op zondag 4 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur de 28e Internationale KunstMarkt in het oude centrum van Wijk bij Duurstede. Om dit jaar de KunstMarkt wat compacter te maken hebben zij wederom geen gebruik gemaakt van de locatie ‘Kasteelpark’. Daarvoor in de plaats is gekozen voor de gehele Markt. Verder beslaat de KunstMarkt de locaties: Mazijk, Mazijk-veld, Kerkplein en de Grote Kerk.

Ballotage

Een ballotagecommissie heeft uit het aanbod van ruim 300 aanmeldingen 160 kunstenaars uitverkoren, waarvan 66 nieuwe deelnemers. Het niveau is dit jaar bijzonder hoog te noemen. Op de KunstMarkt zijn vele kunstvormen te bewonderen, zoals schilderijen, tekeningen, keramiek, beeldende kunst, objecten, sieraden, glas en nog veel meer.

Wijkse kunstenaars

Naast deelnemers uit binnen- en buitenland, zijn de kunstenaars uit Wijk bij Duurstede met Marga Aandewiel, Jan Bons, Jurrien Marbus, Gera Robberts, Addie Stam en Anton Rekké goed vertegenwoordigd. Ook de Outsider Art is vertegenwoordigd met kramen voor Stichting Reinaerde en Stichting Philadelphia.

Grote kerk

In de Grote Kerk exposeren Wijkse Kunstenaars van het Wijks Atelier en verder o.a. Caroline van der Weide met bijzondere schilderijen, Wilma Huysman met sieraden, Jacky van der Veer uit België met beeldende kunst, Sjaan Schreuder met haar uitbundige keramiek en Ruben Verheggen en Eva Post die samen 3D werken maken met een komische noot. Met Italiaanse muziek van “Lumayna” en met medewerking van Toneelvereniging “Toverdo” moet het een hele leuke dag worden.

Kasteel Cultureel

Op het kasteel staat tevens het programma van 4 oktober in het teken van kunst en muziek. DE Kunststad organiseert die dag ook de maandelijkse KunstRoute langs de vele galeries. Het programma met plattegrond van de KunstRoute is te verkrijgen bij de VVV.