VVD houdt dialoogavond over Zwarte Piet

VVD logo

Wijk bij Duurstede, 28 september 2015. De VVD Wijk bij Duurstede organiseert dialoogavond in liberaal perspectief. Zwarte Piet: racistisch of niet? Wat voor de één een onschuldig kinderfeest is, beleeft de ander als een oude overlevering met racistische uitingen. Heftige discussies in diverse media en demonstraties bij Sinterklaas-intochten overschaduwen een oude traditie en lijken haar definitief te gaan veranderen. Een heel slechte of juist een heel goede zaak?

Moet alles bij het oude blijven of moet de invulling van het feest juist radicaal om? Bestaat er een vorm waarin iedereen zich zou kunnen vinden? Een Sinterklaasfeest zonder dat voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zich onheus bejegend voelen.

De VVD Voegt Toe – een politiek liberaal initiatief van diverse VVD afdelingen in de provincie Utrecht – organiseert in nauwe samenwerking met de VVD-afdeling Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek op donderdag 8 oktober a.s. in Hotel Bistro Florian aan de Markt in Wijk bij Duurstede een dialoogavond over dit onderwerp. Dit alles onder leiding van Reinout Woittiez en Robert-Jan Minneboo, onder het genot van een 2 gangendiner.

Deze dialoogavond wil nu eens niet een zwart-wit-discussie voeren, niet hard stelling nemen en de ander “het eigen kamp in praten”, maar wil juist eens proberen uit te vinden wat de ander beweegt. Op deze wijze beoogt de bijeenkomst vanuit de liberale waarden vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid tot individuele meningsvorming te komen.

Wilt u deze avond bijwonen dan bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via e-mail. De kosten voor deze avond bedragen € 35, inclusief een 2 gangendiner met 2 drankjes. De aanvang is 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur).