Twee autobranden in de Heul

Wijk bij Duurstede, 30 juli 2015. Met 10 minuten tussenruimte werden vanmorgen twee autobranden in de wijk de Heul gemeld aan 112. Iets voor 01.30 uur was er een melding aan de Birkastraat en iets na 01.30 uur was er een melding aan de Dr. Janssenstraat.

Birkastraat

Op de Birkastraat bleek na het blussen van de brand dat er twee Renaults en een Audi forse brandschade hadden opgelopen. De brand leek te zijn ontstaan in de middelste auto en overgeslagen te zijn naar de auto’s ernaast. Tijdens het blussen was er een tweede melding van een autobrand.

Dr. Janssenstraat

Een tweede brandweerauto moest uitrukken voor een autobrand aan de Dr. Janssenstraat hemelsbreed 200 meter van de Birkastraat. Hier werd een Mercedes beschadigd. Een alerte buurtbewoner was al begonnen met het blussen van de auto. De auto brandde niet uit maar liep wel forse brandschade op . Om veiligheidsredenen moest de motorkap worden geopend om zeker te zijn dat het vuur uit was en om de accukabels los te kunnen maken. De motorkap liet zich niet makkelijk openen maar verloor het van de pneumatische schaar.

Onderzoek

De politie nam bij beide branden verklaringen op van de eigenaren van de auto’s en ondervroeg omstanders en getuigen. Er wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van deze branden. De politie gaat uit van brandstichting. De politie komt graag in contact met getuigen van de brandstichting of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl. Meer foto’s zijn te zien in ons fotoarchief.

Lees ook: