Nieuwste expositie in Museum Dorestad geopend

museum09 06

museum09 06

Wijk bij Duurstede, 9 juni 2015. Afgelopen zondag, 7 juni, is de nieuwste expositie van Museum Dorestad ‘Achter slot en grendel, de ontwikkeling van de sleutel’ officieel geopend. De tentoonstelling over de ontwikkeling van de sleutel is vanaf heden tot begin 2016 te zien tijdens de reguliere openingstijden van Museum Dorestad. 

Ontwikkeling van de sleutel

Met deze bijzondere collectie sleutels vanaf de Romeinse tijd tot het einde van de middeleeuwen, geeft de expositie een uniek kijk op de ontwikkeling van de sleutel. Uiteraard werden sleutels altijd al gebruikt voor sloten, maar sleutels hebben ook vaak een symbolische functie. Alles hierover en de vele fraaie vormen van sleutels zijn te zien in de Museum Dorestad, waaronder vele zeer bijzondere en zeldzame exemplaren uit de Viking periode. De expositie werd officieel geopend met de overhandiging van een symbolische sleutel aan Timo Kruft, als ‘schatbewaarder’ van Kasteel Duurstede. In zijn openingstoespraak memoreerde hij tevens het belang van de samenwerking tussen het kasteel en het museum, die ook in het belang is van het toerisme. Zeker ook omdat er veel internationale belangstelling is voor Dorestad in het algemeen en deze expositie in het bijzonder.