Schapenscheerfeest op Kinderboerderij de Vliert

Wijk bij Duurstede, 1 juni 2015. Zondag 31 mei: het jaarlijkse schapenscheerfeest op de kinderboerderij was een feit. Het weer was niet helemaal zoals gewenst, maar toch zijn veel mensen met hun kinderen/kleinkinderen op bezoek geweest. Al de schapen zijn van hun warme wintervacht ontdaan, dus laat de zomer maar komen.

Van alles te doen

Jan Bassa, de schapenscheerder vertelde tijdens het scheren veel over de schapen, hun vacht en hun gedrag. De kinderen konden allerlei activiteiten doen: zelf houten schapen scheren, een bibberspiraalkoe, vilten, een ranjakoe melken, boerderijdierengolf, spinnen. De pony’s van de Wildkamp hebben weer veel kinderen gedragen en rondgereden. Bij alle activiteiten waren veel vrijwillige begeleiders aanwezig, en ook de innerlijke mens werd goed verzorgd. Dit mede dankzij Royaan met hun heerlijke kroketten en het Oude Raedthuys met lekker ijs.

Roofvogels

Om 14.00 uur werd er een demonstratie gegeven door Roofvogels en Uilen uit Fijnaart. Prachtige vogels scheerden over de hoofden van het publiek en kinderen mochten een wedstrijd met ze houden. Helaas voor de kinderen wonnen de vogels het iedere keer. Het was weer een prachtig feest.  Meer foto’s staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.