Kampioenenbal bij Korfbalvereniging Viking

Wijk bij Duurstede 31 mei 2015. Afgelopen zaterdag de 30e mei werden de laatste wedstrijden in de voorjaarsveldkompetitie gespeeld. Door de resultaten van die wedstrijden is dan nu officieel bekend wie de kampioenen zijn geworden van de korfbalvereniging Viking.

Eerste team

Zoals gewoonlijk even eerst iets over ons 1e team. Ook zij speelde hun laatste wedstrijd en namen op zeer gepaste afscheid van aanvoerder Roy Knijff, maar liefst 9 jaar in het 1e team. Hij stopt bij het 1e team en gaat een treetje lager spelen. Anne van Ravenhorst gaat studeren in Parijs en om dan 3 x in de week te trainen en/of spelen is een beetje te reislustig en tenslotte Kirsten van Doorn. Zij gaat haar geluk beproeven bij de korfbalvereniging Dalto in Driebergen.

ONDO kampioen

In de laatste wedstrijd verloor het team van ONDO uit ’s Gravenzande met de cijfers 8 – 17. Een duidelijke winst en voor ONDO stond er nogal wat op het spel, want bij verlies van Maassluis in Amersfoort bij Mia, waren zij de kampioenen. En..Maassluis verloor en dat betekende dat ONDO in Wijk bij Duurstede, gesteund door een heel groot meegereisd publiek kampioen werd.

Vierde

Viking, die ondanks allerlei blessures, behaalde een prima 4e plek, een plek waar vooraf niet op gerekend was. Een prima prestatie voor het team van Dirk-Jan Drost, die volgend jaar met een nieuwe groep aan de gang gaat.

Viking 2

Het 2e team van Viking moest minimaal een punt halen tegen ONDO 2. Het werd een klinkende overwinning met 18 – 12, waardoor het team opnieuw volgend jaar mag uitkomen in de reserve 2e klasse. Ook dit zal gaan gebeuren met een heel nieuw gevormd team.

Kampioenen

Dan wordt het nu tijd voor de kampioenen. We beginnen met de B-1 Staande van links naar rechts: Maxime Vroege, Marloes Holwerda, Kristel Agterberg, Noa Smit en coach Cynthia van Kempen. Zittend van links naar rechts: Teun van Wiggen, Gijs Ester, Niek van Wiggen en Tim v.d. Linden. Niet aanwezig waren coach Simeon Eversen en speelster Kimberly Pouw. Zij wonnen hun laatste wedstrijd met 11 – 12.

B2

Ook de B2 kon dit jaar gehuldigd als kampioen. Een felicitatie waardig Staand van links naar rechts: Bent Wassink, trainer, Rimmer den Hoed, Ruben Louwerse en Kevin Verwoert Niet aanwezig op de foto zijn Perry Jansen en Mitchel van Kempen.

C1

Over naar de C-1, die al een tijdje kampioen waren, maar nu de foto Bovenste rij: Danny v.d. Klift (coach), Megan de Ligt, Anouk Pastoors, Anique Barten (aanvoerster), Britt van Rijswijk, Bram Agterberg (coach) en Thalina de Ruiter (sponsor) Onderste rij: Nick van Gelderen, Luna Wijje, Maike de Ruiter, Iris Pastoors en Micha Batenburg. Zij wonnen ook hun laatste wedstrijd thuis tegen Tiel met 10 – 5.

D1

Afgelopen woensdag speelde de D-1 zijn laatste wedstrijd in de competitie tegen Mia uit Amersfoort en won zeer verdiend met 9 – 3. Hierdoor werden zij kampioen in de 1e klasse. Zij zijn het team, die eigenlijk het hoogste speelt en dan kampioen worden is een prima prestatie. Staand van links naar rechts: Coach Anniek van Schaik, Alyssa Hardeman, Maud Snapper, Nouck Guinee, Ilana Meijer, Esmee Tammenga en trainer/coach Ton Tammenga. Zittend van links naar rechts: Daan den Ouden, Jens Bies, Jesse v.d. Heijden en Koen Hardijzer. Achter: Maxime Vroege (trainer/coach) Voor: Twan de Graaff, Milou van Luijk, Melle Verkerk en Panajotis Georgakakis

E3

Tenslotte werd op de laatste speeldag de E3 van Maxime Vroege, kampioen. Door de winst van 4 – 0 bij Arena uit Rhenen, werd het kampioenschap veilig gesteld.

Viking 3

Buiten bovenstaande kampioenen werd ook nog het 3e team van Viking kampioen. Een prima voorjaarskompetitie, gevolgd door het aantal van 6 kampioenen bij de korfbalvereniging Viking. Nu even lekker uitrusten tijdens de zomer en dan vanaf ongeveer half augustus gaan de trainingen weer beginnen.