Laatste Mazijkpop komt er aan

lady

lady

Wijk bij Duurstede, 30 april 2015. Met hangen en wurgen heeft de Wijkse Popmuziekvereniging het voor elkaar gekregen weer een editie van Mazijkpop te organiseren dat op zaterdag 18 juli gehouden gaat worden op het Mazijkterrein achter Café ’t Hoff in Wijk bij Duurstede.Door het afnemen en wegvallen van cultuursubsidies van de Gemeente en andere instanties, het moeilijk kunnen vinden van de nodige sponsors, de toename van de kosten voor het zorgen van de veiligheid, vergunningen en andere voorzieningen is het een bijna onmogelijke klus om nog een festival in Wijk bij Duurstede te organiseren.

Afgeslankte vorm

Slechts een aantal Wijkse bedrijven bleek bereid een bedrag te storten zodat er nog éénmaal een Mazijkpop in sterk afgeslankte vorm gehouden kan worden met muziekgroepen die tegen een gereduceerde vergoeding komen optreden. Nu is al bekend dat de Pop- en Rockbands “Lady & de Vage Bende en “The Streets” voor het voetlicht zullen treden, de derde act komt spoedig op het affiche. Vandaar dan ook het besluit van de Wijkse Popmuziekvereniging om met dit festival de reeks Mazijkpopfestivals af te sluiten.

Lol is weg

Woordvoerder Tom Moerenhout zegt: “Het begint nu genant te worden om te zien dat het beetje geld dat aan sponsorgeld binnenkomt grotendeels op gaat aan hoge legeskosten, het door de overheid bepaalde verzekeringen, kosten voor veiligheidsbeambten en terreinverlichting. Daarbij nog de nodige overheadkosten voor toiletgroepen, het podium, de geluidinstallatie en het personeel daarvoor, dan kan je er van uitgaan dat er weinig meer over blijft voor de vergoeding van de op te treden bands. Gelukkig zijn er nog groepen die graag willen optreden maar het is een schande dat er maar weinig tegenover kan staan en maar 3 acts de avond kunnen vullen, plus het feit dat je jezelf een bedelaar moet gaan voelen. De gein is er van af.”

Stekker eruit

Een gezegde is dat als je geen geld hebt je ook geen feestje kan houden, het is jammer maar de stekker gaat er uit. Niettemin gaat de Popmuziekverening door met het organiseren van de maandelijkse Hoffmatinees en het jaarlijkse open podium op de Mazijk voor Kleurrijk uit in Wijk. Mochten er personen, bedrijven of instellingen zijn die Mazijkpop 2015 willen steunen kunnen een e-mail met hun voorstel sturen naar pmvwbd@planet.nl