Eenakters rondom bevrijding in Wijkse bieb

eenakters

eenakters

Wijk bij Duurstede, 30 april 2015. Dit jaar vieren we 70 jaar bevrijding. Ondanks dat we alweer 7 decennia in vrede leven, blijft de geschiedenis van De Tweede Wereldoorlog niet vergeten. En is het ook goed dat we ons juist op dit soort momenten beseffen. Dat we in veiligheid kunnen leven. Zonder angst. Stichting de Inrichting voert in dit kader twee eenakters op in de bibliotheek in Wijk bij Duurstede, op 11 en 18 mei. 

Eenakters

Stichting De Inrichting brengt in het kader van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in samenwerking met de cultuurcoach twee eenakters naar de bibliotheek in Wijk bij Duurstede. Het eerste stuk, dat op maandag 11 mei om 19.00 gespeeld zal worden, is ‘Het Kruis van krijt’. Dit stuk is één van de bekendste korte scènes van Bertolt Brecht, welke door De Inrichting ook gespeeld wordt onder de titel ‘Brecht aan de keukentafel’. Tijdens dit stuk maken bezoekers letterlijk en figuurlijk een reis langs de verschillende dilemma’s die zich aan de keukentafel kunnen afspelen. Juist in de intieme sfeer van de keukentafel komen de indringende eenakters van Bertolt Brecht het beste tot hun recht.

Ik huil mijn vaders tranen

Het tweede stuk, dat op maandag 18 mei om 19:30 gespeeld zal worden, is ‘Ik huil mijn vaders tranen’ van Martine Faber. Dit is een verhaal van twee vrouwen, waarvan de één een vader heeft die fout was in de oorlog en de andere een vader die in het verzet heeft gezeten. Beide voorstellingen in de bieb zijn vrij te bezoeken. Reserveren is niet nodig.