Expositie 1940-1945 in Langbroek

Expositie 7824

Expositie 7824

Langbroek, 26 april 2015. Afgelopen zaterdagmiddag is in Dorpshuis de Toekomst te Langbroek de expositie 70 jaar bevrijding officieel geopend door burgemeester Poppens. Tijdens de opening was er grote belangstelling van de inwoners van Langbroek die eens wilden kijken hoe het in de periode 1940-1945 geweest moet zijn om er te leven, wonen en werken. Zo zijn er krantenknipsels en getuigenverslagen te lezen over wat er zich in en om Langbroek afspeelde.

Diavoorstellingen

De expositie wordt tevens gecombineerd met een aantal diavoorstellingen. De leerlingen van de School met de Bijbel en de Piet de Springerschool gaan deze diavoorstelling ook bekijken zodat er voor de kinderen ook een educatieve waarde aan zit. De diavoorstelling is op 29 april om 20:00 uur in Dorpshuis de Toekomst. De tentoonstelling duurt nog tot 8 mei en zal worden afgesloten met de film Oorlogswinter van Martin Koolhoven naar het boek van Jan Terlouw. De film begint om 20:00 uur. Een kleine impressie van de tentoonstelling is te zien in het fotoalbum.