Kalfjesdag bij Brienenshof en Abrona Bossewaard

kalfjesdagjuist

kalfjesdagjuist

Cothen, 31 maart 2015. Kaasboerderij de Brienenshof in Cothen zet op Paaszaterdag 4 april van 10.00 uur tot 16.00 uur de deuren open voor de jaarlijkse Kalfjesdag. Er zijn kalfjes die je kunt aanraken, knuffelen of op je vingers laten sabbelen. De medewerkers van De Brienenshof vertellen over alles wat met een melkveebedrijf te maken heeft. U kunt allerlei lekkere kaasjes uit de kaasmakerij proeven waaronder een heel nieuw kaasje naar Italiaans recept. In de kaasmakerij van de Brienenshof kan voor de Paasdagen een boterlammetje worden gemaakt van echte Boerenboter.

Activiteiten boerderij De Bossewaard

Ook zijn er dit jaar tijdens Kalfjesdag weer activiteiten op zorgboerderij Abrona De Bossenwaard, buren van de Brienenshof. Hier kunnen de kinderen elk uur eieren zoeken in de tuin, terwijl ouders of begeleiders genieten van zelfgemaakte appeltaart en koffie op het landelijke terras. Je kunt pannenkoeken eten die zijn gemaakt door ‘Koning Pannenkoek’, broodjes bakken bij de Natuurkok op een vuurschaal, en er is een speurtocht op het terrein van De Bossewaard uitgezet. Ook is er een springkussen en kunnen kinderen ponnyrijden.