Centre Court sluit squashcompetitie af

Wijk bij Duurstede, 31 maart 2015. Afgelopen vrijdag sloten tijdens een onderling toernooitje de competitie teams van Centre Court het squash seizoen 2014/2015 af. Tijdens deze avond werd er nog even terug gekeken op het voor Centre Court deels succesvol verlopen seizoen.

Dames 1 Kampioen

Door in de 2de divisie al hun wedstrijden zeer ruim te winnen en zo het kampioenschap binnen te halen zorgdn Anne Jongerden, Karin van Diepen, Sandra Koning, en Barbara Gramsma voor een unieke prestatie. Normaal gesproken zou er nu promotie naar de eerste divisie volgen maar wellicht spelen de dames volgend jaar zelfs in de hoogste divisie. Waarmee Centre Court weer terugkeert in de ere-divisie.

Heren 1 net niet

Het eerste heren team heeft eigenlijk het hele seizoen bovenaan gestaan in de promotie klasse dit jaar, maar wisten het kampioenschap in de laatste wedstrijd net niet binnen te halen. Uiteindelijk kwamen de mannen net 2 punten te kort op SportCentrum Utrecht.

Dames 2 strijdend ten onder

Ook bij dames 2 kwam het op de laatste wedstrijd aan, al was bij hun de kans een stuk kleiner. Met een achterstand van 11 punten gingen zij deze laatste wedstrijd in. Des te zuurder was het dat zij uiteindelijk net 1 puntje te kort kwamen op All Inn 4 uit Utrecht.

Heren 2 handhaafd zich

In de poulle van Heren 2 stonden de teams onder de eerste plaats het hele seizoen dicht bij elkaar. Dat heren 2 zich in de laatste 2 partijen veilig wist te spelen is dan ook een compliment waard. Volgend jaar mogen zij zich wederom opmaken voor een seizoen in de eerste klasse.

Heren 3 degradeert uit de tweede klasse

Het hele seizoen hebben ze onder aan de ranglijst gebungeld om uiteindelijk ook als laatste te eindigen in de 2de klasse. Helaas zaten ze vaak net aan de verkeerde kant van de score waardoor ze steeds net niet de 3 bonuspunten konden opeissen. Volgend jaar dus een stapje terug voor team 3.

Speler, Speelster en Captain v/h jaar

Zoals elk jaar tijdens de afsluiting werden ook dit jaar weer diverse spelers en speelsters in het zonnetje gezet. Zo werden Anne Jongerden tot speelster, en Hans Drost tot captain van het jaar uitgeroepen. De speler van het jaar werd deze keer extra in het zonnetje gezet. Want met zijn 65 jaar is Joop van Daalen een opmerkelijke verschijning op de baan die van geen opgeven wil weten, en zelfs tegen een jongen die 50 jaar jonger is tot het gaatje gaat. Kortom een voorbeeld voor velen. Daarnaast waren er ook nog diverse andere mensen die werden bedankt voor diverse geleverde bijdragen. En nadat alle spelers en speelsters werden bedankt voor de sportieve inzet en geleverde prestaties werd en nog even nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Megan van Drongelen wint Luxembourg Junior Open!

Als laatste wil ik nog even stilstaan bij de top prestatie van de 15-jarige Megan van Drongelen. Zij speelde in het weekend van 21 en 22 maart 2015 het Internationale Squash toernooi van Luxembourg in de categorie meisjes onder de 19 jaar. Ze was voor dit toernooi als 2de geplaatst en dus kanshebster voor de titel. Megan maakte deze verwachting meer dan waar. In de 4 partijen die ze speelde verloor ze geen enkele game en wist ze de titel binnen te halen. Daarnaast werd ze door de organisatie ook nog bekroond met de Fairplay Cup. Langs deze weg feliciteert Centre Court Megan Met deze topprestatie!