Windroos doet mee aan Kangoeroewedstrijd en Grote Rekendag 2015

Wijk bij Duurstede, 30 maart 2015. Afgelopen week deden de kinderen van de Windroos mee aan de landelijk gehouden Grote Rekendag. Het thema was: “ Meetkunde uit de kunst in de klas”. Alle kinderen waren op hun eigen niveau bezig met meetkunde.

Keerkunst

De groepen 1 , 2 en 3 werkten aan patronen en keerkunst. In de groepen 4-5 en 5-6 werd er behalve aan keerkunst ook gewerkt aan patronen die ontstaan door gebruik te maken van een spiegel en het ontwerpen van tegels. De kinderen van groep 7 en 8 oefenden het tekenen met perspectief in de ruimte. Bij keerkunst moesten kinderen figuren en objecten maken die na een draai van 180 graden precies hetzelfde uitzagen. Dat deden ze oa door te tekenen en te bouwen.

Goed kijken

Alle activiteiten begonnen met goed kijken. Dat deden we ook naar schilderijen uit de collectie van het museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. Het museum had voor de Grote Rekendag uit haar collectie kunstwerken verzameld op haar website waar de kinderen patronen en spiegelingen in konden herkennen. De kinderen van de Windroos hebben ook meegedaan aan de W4Kangoeroe wedstrijd die wereldwijd in ruim 55 landen gehouden wordt. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen en heeft als doel kinderen te laten ervaren dat wiskunde heel uitdagend en leuk kan zijn en te ontdekken dat je meer kunt dan je zelf dacht.. De Grote Rekendag en de Kangoeroewedstrijd vormden een mooie aanvulling op het dagelijks rekenen op de Windroos.