Multiple Voice in Concert in Cothen

Cothen, 15 maart 2015. Op zondag 22 maart zal in de Protestantse Kerk op de Brink in Cothen optreden het Vocaal Ensemble Multiple Voice. Het concert begint om 13.00 uur. Vanaf half één staat de kerk voor het publiek open tegen een entreeprijs van (ten minste) 8 Euro waarbij een kopje koffie in de pauze is inbegrepen. 

Renaissancemuziek

Ditmaal is het programma vooral afgestemd op Engelse renaissancemuziek, vocale werken van twee van de grootste componisten uit de periode dat koningin Elisabeth aan de macht was, Tallis en Byrd. Het was een turbulente tijd waarin de anglicaanse kerk zich losmaakte van de rooms-katholieke met alle verschillen in muzikale stijl die dat met zich meebracht. Een interessante tijd ook die een groot beroep deed op de creativiteit en inventiviteit die van de betrokken componisten gevergd werd. Een boeiend discours dat nog eens verrijkt wordt met twee hedendaagse componisten uit de Engelse school, Jonathan Dove’s ‘Into thy hands’ en ‘The Lamb’ van John Tavener. Zie ook de website.