Rock en Blues gaan hand in hand

Cothen, 9 maart 2015. Zaterdagavond is in het Dorpshuis te Cothen de Bluesrocknight gehouden. Deze was georganiseerd door de Cothense band Limit by Mass in samenwerking met Blues in Wijk. Deze samenwerking bleek een gouden greep, want het programma was om van te smullen.

Zippy Leaps

De avond werd afgetrapt door de bluesformatie Zippy Leaps. En de sfeer zat er gelijk goed in. Ondanks dat de band nog niet zolang bestaat kreeg men het gevoel dat zij allang meedraaien in de top van de blues-scene. De geweldige zang vol emotie van Klaske Bos, afgewisseld met de vele gitaarsolo’s van Brend Bakker maakte het optreden tot een eenheid dat staat als een huis. Brend Bakker is een van het soort gitaristen die een gitaar tot leven kan wekken.

Limit by Mass

Na deze binnenkomer was het tijd voor de Cothense 5-mans formatie Limit by Mass. Hier werd natuurlijk extra aandachtig door het publiek naar geluisterd vanwege de thuiswedstrijd die zij speelden. Vooralsnog spelen zij covers van grote namen uit de muziekwereld. Van Queen tot Bløf, het kwam allemaal voorbij. Maar de band, met frontman Thomas Voogt, weet het op goede manier te brengen zodat binnen de kortste keren het dak eraf gaat. Binnenkort gaat de band het wat rustiger aan doen zodat ze de komende tijd kunnen gaan gebruiken om eigen nummers te gaan schrijven.

Duo act

Het hoogtepunt van de avond was het optreden van Limit by Mass en Zippy Leaps samen. In deze finale set stonden er 12 muzikanten te spelen. Ze hebben slechts een paar keer kunnen oefenen, maar het verliep prima en de bijna 300 bezoekers vonden het een geweldige slotact. Het muziekminnend publiek was het er over eens dat een dergelijke avond een vervolg moet krijgen.