EO filmt op Cothense Brink

Cothen, 24 februari 2015. De Evangelische Omroep is momenteel bezig met de opnames van de nieuwe kinderserie ‘Sams Kerst’. De Cothense Brink diende de afgelopen dagen als decor voor de filmopnames. Het was niet de eerste keer dat deze plek werd gekozen voor het maken van een film. Eerder werd hier de film Finn opgenomen.

Kerstserie

De tiendelige kerstserie Sams kerst wordt geproduceerd door Endemol en is in de kerstvakantie 2015 te zien op NPO Zapp. De serie vertelt over het achtjarige jongetje Sam (Rover van Gennep) dat in de kerstperiode met zijn familie van de grote stad naar een klein dorpje verhuist en het daar niet (altijd) gemakkelijk mee heeft. In de serie zijn rollen weggelegd voor onder anderen Peter Tuinman, Anniek Pheifer en Tibor Lúkacs. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld (o.a. bekend van ‘Bureau Raampoort’, ‘Noord Zuid’ en de bekroonde kinderfilm ‘Papa’s Tango’). Het scenario is geschreven door Shirley Kragt-Gast (o.a. bekend van ‘Sesamstraat’ en ‘Verborgen Verhalen’).

Sams Kerst

De vrolijke Sam van Vliet (8) verhuist samen met zijn ouders Els (Anniek Pheifer) en Lennart (Tibor Lúkacs) van de stad naar het kleine dorpje Gloed. Omdat Sams ouders druk zijn met de verhuizing en de komst van de nieuwe baby, gaat Sam zelf op ontdekkingstocht in zijn nieuwe woonplaats. Al snel merkt hij dat het er in Gloed wel anders aan toegaat dan in de grote stad. Zo moet hij wennen aan zijn nieuwe overburen Bor (9, Mika de Cloe), Fien (5, Rosa Bakker) en vooral aan Swaantje Donderwinkel (7, Fay Bakker). Hoe goed Sam het ook bedoelt, door hem lijkt juist alles mis te gaan. De kerstmarkt en het kerstdiner worden een puinhoop en tot overmaat van ramp laat hij het paard van Swaantje ontsnappen. Gelukkig weet opa Jacob (Peter Tuinman) vaak raad en helpt hij Sam om zijn eigen plekje te vinden in Gloed.