Blueskwis voor herhaling vatbaar

Wijk bij Duurstede, 29 januari 2015. Gisteravond organiseerde BluesinWijk samen met café ’t Hoff een ‘blueskwis’. Vier teams probeerden de vragen van quizmaster Pascal te beantwoorden. Pascal had zijn publiek goed ingeschat, de 40 vragen over kenmerken van artiesten, de recente en oude bluesmuziek, clips en audiofragmenten, deden menige blueshersens kraken.

Hoog niveau

Het niveau bleek behoorlijk, geen enkel team had alle 40 vragen goed. De teams hielden zich ook aan de afspraak dat er geen internet gebruikt mocht worden, dat leidde tot directe diskwalificatie.

Bluesmannen eerste

Het gedeelde team van BluesinWijk en Blues Culemborg ging ondanks de naam die Arie voor dit team had bedacht, Korsakov, met de eerste prijs aan de haal. Tweede werd het team uit Harmelen, de Red Devils, Bluesradio met bekende Wijkenaren als Jos du Floo, Anton Rekké, Gerrit Dijk en Arie Verheul eindigde als derde en de Chairman, ook de politiek liet zich niet onbetuigd, vertegenwoordigd door Wietze Smit, Rob Willems, Ed Speyer, eindigde als laatste.

Leuke avond

De blues minnende heren beleefden er een plezierige avond aan, het trio bluesje, biertje, quizje blijkt voor herhaling vatbaar, zeker als er meer teams zich inschrijven.