Wijkse Ellen heeft beste biowinkel

Wijk bij Duurstede, 28 januari 2015. Op de Bio-beurs is Ellen Natuurlijk, een gespecialiseerde biowinkel in Wijk bij Duurstede, ‘gekroond’ tot Favoriete biowinkel 2015. Zij kreeg in de finale de meeste stemmen van het publiek. De publieksverkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging.

Favoriete biowinkel

Tussen half oktober en half januari kon via een website gestemd worden. Eerst was er een voorronde, daarna een finaleronde waarin 12 biowinkeliers, uit elke provincie één, streden om de titel Favoriete biowinkel 2015. Allemaal winkeliers met hart voor hun zaak. In totaal brachten ruim 6.200 mensen hun stem uit.

Hele eer

Ellen Vunderink (eigenaresse van Ellen Natuurlijk) vind het te gek dat haar klanten haar zo weten te waarderen. ‘Het is een hele eer om zo veel erkenning te krijgen. Ik vind zelf dat ik de leukste klanten van Wijk heb en kennelijk zien zij in mij ook een leuke winkelier.’ De winkel in de Peperstraat bestaat eind mei 2 jaar. Er is in korte tijd dus behoorlijk wat bereikt. Ellen vindt het geweldig te merken dat het gedachtegoed achter ‘biologisch’ zo leeft. ‘Heel veel van mijn klanten willen graag meer weten over wat biologisch en biologisch dynamisch inhoudt. Iedereen eet de hele dag door, maar de vraag bij steeds meer mensen is: ‘Voed ik mezelf ook echt?’ De gesprekken hierover in mijn winkel zijn altijd heel interessant.’

Steun in de rug

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: “Voor een winkelier is het geweldig om van je klanten te horen hoe enthousiast ze zijn over het brede assortiment, de productkwaliteit, de persoonlijke benadering, de sfeer in de winkel etc. Normaal gesproken zegt een klant dat niet zo snel. Deze verkiezing is daarom een belangrijke steun in de rug voor de winkeliers, die zich elke dag inzetten voor de verkoop van al die mooie biologische producten.” De prijsuitreiking vond plaats op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze biologische vakbeurs is een initiatief van Bionext en Libéma.