Concert Kromme Rijn Fluitkwartet op 1 februari

Cothen, 19 januari 2015. Op zondag 1 februari komt het Kromme Rijn Fluitkwartet een concert in Cothen spelen in de protestantse kerk op de Brink te Cothen. Het ensemble bestaat uit Frank Adriaans, fluit, Jan Gispen, viool, Maarten Pieters, altviool, en Camiel Severijns, cello. Het optreden vangt aan om 13.00 uur; vanaf half één staat de kerk voor het publiek open en de entreeprijs bedraagt 8 euro waarbij een kopje koffie in de pauze is inbegrepen.

Programma

Het programma omvat het beroemde kwartet in D grote terts van Mozart, een strijktrio van Schubert, een fluitkwartet van Adalbert Gyrowetz (1763-1850) en een meer eigentijds werk van Volkmar Andreae ((1879-1962). Het concert begint met een aan Haydn toegeschreven kwartet, fris en overrompelend in de snelle delen en zangerig, gevoelig en meditatief in de adagio’s. Ook als het niet van Haydn zou zijn, zou deze zich er niet voor hoeven schamen zoals de fluitist ons in vertrouwen heeft doen weten.