Een frisse start van 2015

Wijk bij Duurstede, 1 januari 2015. Een snijdende wind, een waterig zonnetje en water van vier graden koud. Dit wachtte de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik in de Gravenbol. Een kleine veertig Wijkenaren waagden de plons in het koude water.

Frisse start

Dit jaar was de organisatie geheel in Wijkse handen. Er werden Wijkse oranje mutsen uitgedeeld aan de sportievelingen en de warming-up werd verricht door de Wijkse Simone Maaswinkel. Geen overbodige luxe, gezien de watertemperatuur! De Wijkse brandweer en EHBO verleenden ook assistentie. De deelnemers toonden zich van hun beste kant, de meesten doken zonder vrees het water in. Na de duik wachtte hen een kopje heerlijke warme erwtensoep van twee slagers uit Wijk en Cothen. Eenmaal opgedroogd en opgewarmd kwam er een einde aan deze frisse start van 2015.

Meer foto’s staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Er wordt nog gewerkt aan de filmreportage van de Nieuwjaarsduik, deze volgt middels een update van dit bericht.

Tom Moerenhout maakte ook foto’s, welke hier zijn te zien