Lezers schrijven: Het moet niet kleurrijker worden in Wijk bij Duurstede!

Wijk bij Duurstede, 30 december 2014. Een extra ORANJE container in ons straatbeeld, daar zitten we in ons mooi stadje toch niet op te wachten? Er is al veel over gepraat en gecommuniceerd maar moeten we als burgers accepteren dat we een extra oranje vuilcontainer krijgen voor het verzamelen van plastic? Zelf denk ik dat met het frequenter leegmaken van de huidige verzamelcontainers, betere communicatie naar de inwoners, belonen van goed gedrag een extra container per woning niet nodig is. Maar de wethouder heeft het recent in de krant nog eens uitgelegd het is de oplossing voor het inzamelen van plastic in Wijk bij Duurstede.

Ik hou van kleuren, heb er dagelijks in mijn werk mee te maken gehad, ik heb ook geen hekel aan de oranje kleur als we wat te vieren hebben op Koningsdag of een nationaal sportevenement, dat is dan van tijdelijke aard.

Maar om 365 dagen tegen een schreeuwende oranje gekleurde container aan te kijken is verschrikkelijk. Er zijn nu al inwoners die de grijze en bruine containers niet in hun tuin kwijt kunnen. Met moeite wordt een verdekt plekje gevonden om ze een beetje uit het zicht te plaatsen, laat staan straks drie! Het huidige grijs en bruin is nog enigszins te camoufleren, maar oranje? Niet duidelijk is gecommuniceerd wat de gemeente gaat doen , maar als we dit beleid toch moeten accepteren dan pleit ik dat de gemeente dan een grijze of bruine container met oranje deksel besteld, zodat ons straatbeeld niet met een schreeuwende kleur wordt vervuild. Andere gemeentes zijn ons hierin voorgegaan!

Ik ben benieuwd wat we medio volgend jaar geleverd krijgen.  

Joop van Os