Lachen met VIOS in het dorpshuis

Langbroek, 23 november 2014. De acteurs van VIOS kunnen tevreden terugdenken aan de twee opvoeringen van hun jaarlijkse toneelstuk. Zowel vrijdgavond als zaterdagavond genoten zo’n honderd bezoekers van de komedie ‘Zo’n heerlijk huisje buiten’ van D.J. Eggengoor. Het was voor het eerst dat er in het nieuwe Dorpshuis werd gespeeld.

Zo’n heerlijk huisje buiten

Tandarts George Tazelaar heeft zich met zijn vrouwtje Ina, gevestigd in een oud, knus en romantisch boerderijtje. Ze treffen het goed met hun buren, Klaas en Zwaan Obbink. Boeren in hart en nieren, met veel gevoel voor humor en een tweeling, die niet uit elkaar te houden is. Het is de bedoeling dat ze heerlijk gaan genieten van de rust en de ruimte om zich heen. Dat is de bedoeling ja….Maar al gauw komt er familie over de vloer, Mery Ferguson, een excentrieke schilderes, met haar dochter Tomasina. Voor de zoveelste keer weggelopen van haar man. Maar nu is het voorgoed! Haar man, Aaldert, wil nu eenmaal niet dat zij haar groot schilderstalent gebruikt voor het schilderen van alleen maar naakte mannen. Als Mery boer Obbink ziet, raakt zij in vuur en vlam en wil hem onmiddellijk schilderen. Boer Obbink heeft daar wel oren naar, maar weet niet hoe hij dat tegenover zijn vrouw moet aanpakken. De gevolgen zijn desastreus! Het was een hilarische avond met sprankelende scènes en daverende lachsalvo’s. Bekijk meer foto’s in het fotoarchief van ditiswijk.nl.