Voertuigbrand Rorikstraat

800-rorikstraat-014Met twee stralen water worden de auto's geblust/Foto: Marien Stoel
800-rorikstraat-014

Met twee stralen water worden de auto’s geblust/Foto: Marien Stoel

[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 5 oktober 2014. Op vrijwel dezelfde plaats als 28 september 2013 brandde vanmorgen vroeg een personenauto volledig uit en raakte een transporter zwaar beschadigd.

Middelbrand

Rond 01.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand in de Rorikstraat. Veel buurtbewoners waren wakker geschrokken van de exploderende banden van de personenauto. Bij aankomst van de brandweer stond de personenauto volledig in brand. Met twee waterstralen werden de twee brandende voertuigen geblust. Twee brandweerlieden richtten zich op de personenauto en vanaf afstand werd een straal water op en door de gesprongen voorruit van de transporter gezet. De brandende voertuigen stonden op een parkeerplaats naast een woning. In verband met de gevaarzetting en het verbruik van veel water werd een tweede tankspuitauto opgeroepen.

Onderzoek

Door kortsluiting waren de lichten van de transporter gaan branden. Door de schade van de brand duurde het even voordat brandweermannen de motorkap konden openen om alle elektrische voorzieningen van de auto uit te kunnen schakelen. Uit het onderzoek door de politie bleek dat er mogelijk sprake was van brandstichting. De forensische opsporing doet nader onderzoek naar de oorzaak. De politie stelt een buurtonderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844. Meer foto’s van deze brand zijn te zien in ons fotoarchief.