Problemen straatverlichting duren voort

800-FB-5912

800-FB-5912

Wijk bij Duurstede, 15 september 2014. “Als gemeente hebben we geen grip op storingen en ze zijn ook niet te voorkomen. Over een termijn dat de problemen zijn opgelost kunnen we dan ook geen mededelingen doen, maar dat is ook niet aan ons” zo laat de gemeente weten op vragen van de redactie van ditiswijk.nl naar aanleiding van de storingen in de openbare verlichting van vorige week.

Grote en kleine storingen

In delen van Wijk bij Duurstede ging vorige week woensdagavond om 21.00 uur de verlichting uit. Om ongeveer 23.00 uur ging deze weer aan om vervolgens niet meer uit te gaan. Vanaf woensdagavond tot op het moment van schrijven van dit artikel is op veel plaatsen de straatverlichting aan.

Geen oplossing

“We zijn ervan op de hoogte dat er nog steeds storingen zijn, soms ook behoorlijk grote. Andere gemeenten hebben dezelfde problemen: storingen die lastig op te lossen zijn. De wethouder is hiervan op de hoogte. Er is geen oplossing, want het wachten is op het moment waarop Stedin de storingen heeft kunnen verhelpen. Daar zijn ze echter nog zoekende.”

Lees ook:

800-FB-5918

Oplossing openbare openbare verlichting een doodlopende weg?/Foto: Kuifje