Storingen opgelost

openbare-verlichting-stedingDe openbare verlichting is weer storingsvrij/Foto: Kuifje
openbare-verlichting-steding

De openbare verlichting is weer storingsvrij/Foto: Kuifje

Wijk bij Duurstede, 3 maart 2014. Na vragen en publicaties over het regelmatig uitvallen van de openbare verlichting heeft de gemeente Stedin verzocht een onderzoek in te stellen. Na ruim twee weken stilte heeft de redactie nogmaals schriftelijk gevraagd naar de voortgang van het onderzoek.

Storingen opgelost

In de antwoorden die wij vanmorgen van de gemeente ontvingen is te lezen: “Volgens Stedin zijn alle storingen opgelost en het bedrijf sluit daarom het onderzoek. De gemeente heeft ook geconcludeerd dat de storingen (voorlopig) zijn opgelost, maar heeft opnieuw gevraagd waarom er regelmatig storingen blijven optreden in hetzelfde gebied. Het antwoord van Stedin hierop is dat storingen meerdere oorzaken kunnen hebben en een duidelijke oorzaak niet te achterhalen is. De gemeente neemt hiermee echter geen genoegen en gaat binnenkort de directie van Stedin benaderen om nogmaals op te roepen tot een uitgebreider onderzoek. De gemeente heeft namelijk de indruk dat er -afgezien van storingen door graafwerkzaamheden- andere redenen zijn waarom de straatverlichting in de afgelopen tijd uit is gevallen”.

Gezamenlijke klacht

Verder is in de antwoorden te lezen: “Mocht die oproep geen effect hebben, dan zoekt de gemeente uit in welke andere gemeenten in de regio gelijksoortige problemen zijn -die niet structureel worden opgelost-, om een gezamenlijke klacht naar de directie van Stedin te sturen”.

Lees ook: