Populieren en wilg gekapt

bomenkap-009

bomenkap-009

Wijk bij Duurstede, 19 december 2013. Uit een boomveiligheidsinspectie is gebleken dat meerdere populieren en een wilg een risico vormen voor de veiligheid. Het gaat om grote bomen van ongeveer 50 jaar oud, waarbij regelmatig gezonde zware takken afbreken.

Geen kapvergunning

Omdat het een veiligheidsrisico betreft  is er voor deze bomen geen kapvergunningsprocedure doorlopen. De gemeente heeft een boomverzorgingsbedrijf opdracht gegeven de bomen te laten vellen. De werkzaamheden worden op donderdag 19 en vrijdag 20 december uitgevoerd.

Verkeersmaatregelen

In verband met de veiligheid zijn tijdens de werkzaamheden verkeersmaatregelen van kracht. Vandaag werden de negen bomen aan de Hordenweg omgezaagd. Per locatie zal de herplant bepaald worden. Het gaat om de volgende locaties:

  • Stijgbeugelterrein- 9 populieren – herplant met 9 bomen (nader te bepalen soort);
  • Middelweg-west –8 populieren – herplant met 8 (nader te bepalen soort);
  • Amerongerwetering – 2 populieren – geen herplant;
  • Middelweg-oost- 1 populier – herplant met 1 boom (nader te bepalen soort);
  • Nachtegaal 77/75 – 1 populier- geen herplant;
  • Lekdijk west – 1 wilg – herplant met 1 boom (nader te bepalen soort).

bomenkap-001

bomenkap-006