SP onderzoekt verkeersveiligheid

enqueteSPde SP houdt een enquête over de verkeersveiligheid

enqueteSP

de SP houdt een enquête over de verkeersveiligheid

Wijk bij Duurstede, 3 november 2013. Afgelopen zaterdag heeft de SP in winkelcentrum De Heul voorbijgangers en bezoekers gevraagd naar de verkeersveiligheid in de gemeente Wijk bij Duurstede. “We willen in kaart brengen welke plekken de Wijkenaren als verkeersonveilig ervaren en waarom. Ook willen we weten welke oplossingen de mensen zien om de veiligheid te vergroten. Wij vinden het belangrijk om zo te horen waar men in de praktijk tegenaan loopt,” aldus SP-bestuurslid Elton Wollenberg.

Fietsers en voetgangers

Vele tientallen mensen deden mee. Voor problemen zorgen de kruispunten Zandweg/Steenstraat, Veldpoortbrug/Singel en de rotonde bij de Remus. “Vooral voor fietsers en voetgangers zijn dit onoverzichtelijke plaatsen om over te steken,” licht Wollenberg toe. “Het kruispunt bij de Steenstraat, Hordenweg wordt daarnaast veelvuldig genoemd als onveilig. En de verkeerssituatie bij de Lidl blijkt eveneens nog steeds te zorgen voor de nodige irritatie.”

De Horden

Zaterdagochtend 9 november staan de socialisten in winkelcentrum De Horden om mensen te vragen welke plekken zij als verkeersonveilig ervaren. “Ook kunnen mensen via e-mail nog steeds verkeersproblemen bij de SP melden,” aldus Wollenberg. De uitkomsten van het onderzoek en de meldingen via het meldpunt verwerkt de SP in een rapport waarmee de gemeente aan de slag kan.