Vervanging verlichting op Nieuweweg en Kortland

LEDlamp horden

LEDlamp horden

Wijk bij Duurstede, 29 maart 2013.In november 2012 heeft de gemeente de verlichting op de Nieuweweg in Wijk bij Duurstede vervangen door een nieuwe LED-variant. Zowel de bewoners als de gemeente zelf waren hier niet echt over te spreken. Citytec heeft namens de gemeente samen met de fabrikant een kort onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de verlichting te zwak was, ondanks dat de berekeningen aangaven dat deze wattage voldoende zou zijn. Het advies was om de armaturen te vervangen door een hogere wattage LED-verlichting.

Volledig vervangen

In overleg met Citytec is besloten om, ook wegens de lichtkleur, de verlichting volledig te vervangen door het type verlichting dat ook op de Zandweg en Frankenweg staat. Kortland Voor de aangeschafte verlichting die momenteel op de Nieuweweg staat, moest een nieuwe locatie worden gezocht. De gemeente is van plan om deze verlichting op het Kortland in Wijk te plaatsen. Hier staan evenveel masten als aan de Nieuweweg en de LED-verlichting komt hier beter tot z’n recht. Op het Kortland zijn de armaturen afgeschreven, zijn de masten lager dan aan de Nieuweweg en zijn in de directe omgeving geen aangrenzende woningen. Dit alles samen maakt deze locatie ideaal.

Kruising en rotonde veiliger

Tevens zal de gemeente de verlichting op het verhoogde kruisingsvlak op de Zandweg / Nieuweweg / Frankenweg en op de rotonde Zandweg / Remus verbeteren. Nu staan er 60W-lampen en deze worden vervangen door 90W-lampen om de verkeerveiligheid te verhogen. Het gaat hier voornamelijk om het beter zichtbaar maken van voetgangers en fietsers op de oversteekplaatsen. De 60W-lampen worden dan weer gebruikt op de Nieuweweg. De werkzaamheden starten in de tweede week van april op kosten van Citytec. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp hebben, dan kunt u contact opnemen met dhr. Barry Bosman van de afdeling Beheer, via tel. 0343-595 595 of via e-mail.