Lokale middenstand slaat handen ineen

WC HeulDe lokale middenstand en andere belanghebbenden slaan in economisch moeilijke tijden de handen ineen, om onder andere te voorkomen dat winkelcentrum de Heul in de toekomst verdwijnt

WC Heul

Wijk bij Duurstede, 30 augustus 2012. Middenstanders en belanghebbenden van Wijk bij Duurstede hebben een brandbrief aan de gemeente geschreven. Zij maken zich zorgen over de economische ontwikkelingen die een bedreiging vormen voor het winkelaanbod in het centrum van Wijk bij Duurstede.

Structuurvisie detailhandel

Aanleiding voor deze unieke samenwerking is de concept Structuurvisie Detailhandels Nota d.d. 20-1-2012 opgesteld door bureau DTNP uit Nijmegen, waarin volgens de opstellers van de brief naast feitelijke onjuistheden ook meer vragen worden opgeworpen dan beantwoord. In de brief aan de gemeente wijzen zij op de noodzaak van een heldere toekomstvisie met betrekking tot keuzes om tot economische versterking van Wijk bij Duurstede te komen en het gevaar van verdwijnen van buurtwinkelcentrum de Heul.

Rond de tafel

Ook bij de beslissing van de gemeente om de afgegeven intentie tot het verlenen van vergunningen voor uitbreiding van supermarkt vierkante meters in ‘Noord’ met 1210 vierkant meters plaatsen zij vraagtekens. In de brief wordt door de gezamenlijke ondertekenaars tevens benadrukt dat zij graag met de gemeente rond de tafel willen zitten om samen een helder plan te ontwikkelen wat het winkelaanbod in de binnenstad van Wijk bij Duurstede gevarieerd houdt, kleine buurtwinkelcentra in stand houdt en de financiële zekerheid van de ondernemers garandeert.