Zeeburgia te sterk voor CDW

logo-cdw-diw

logo-cdw-diw

Wijk bij Duurstede, 2 april 2012. Tot kort voor de rust leek het er op dat CDW net als tegen Magreb voor een stuntje kon zorgen tegen de nummer 2 van de 2e klasse B. Met zelfs enkele prima mogelijkheden voor de Wijkse ploeg werd door goed verdedigen naar een 0-0 ruststand toegewerkt. Dat mislukte echter, topscorer van de klasse Dani Almedro Rivas knalde in de 43e minuut de 0-1 binnen uit een vrije trap. In de 66e minuut werd het 0-2 door een wereldgoal van de linkerspits. Daarna was het gebeurd met de veerkracht van CDW en liep Zeeburgia mede door 2 doelpunten van B junior Liban Abdulahi uit naar 0-5.

Goed werk

Als een van de topploegen op bezoek komt en je kan geen beroep doen op Danny Vizee- Wouter de Lange – Jeroen Barte en RobbertJan Wijman, dan mis je in het verdedigende deel van je team al heel wat. Ook Vince Griët was vandaag niet van de partij, dus het was een hele puzzel voor Frank Brouwer om de defensieve organisatie van CDW goed neer te zetten. Dat lukte met onder meer Stefan Nesselaar en A junior Benjamin Polman als backs en Mark van Oudbroekhuizen samen met Frank Barte in het centrum. Natuurlijk waren de bezoekers vanaf de aftrap meer in balbezit, net als Magreb beschikt die ploeg over een aantal rasvoetballers. Die mochten naar hartelust combineren tot de rand van de 16 meter, daarna wachtte de blauw-rode Wijkse muur die goed werk leverde en voorkwam dat keeper Timo echt op de proef gesteld kon worden.

Net niet

De beste kans in het eerste kwartier was zelfs voor CDW toen Peter Straver naar links uitgeweken was en ook ineens met links uithaalde. Rakelings voorlangs ging dat schot, jammer maar helaas voor de aanvaller. Ook Timo Freen moest kort daarna aan de bak om een laag schot van Germain Gotschin nog net corner te tikken. En Maikel van den Berg lukte het net niet na een onderschepping en snel opkomen nog voldoende overzicht te houden, hij liep zich vast en had niet in de gaten dat Stefan Oosterom dicht bij hem vrij stond. Drie keer net niet dus, en nog steeds 0-0 tot kort voor de rust. Dat veranderde toen Zeeburgia’s topschutter Dani in de voorlaatste minuut zich achter een vrije trap opstelde. Het gaatje dat Timo Freen open liet was niet groot maar de 0-1 vloog daar wel binnen.

Heer en meester

In de tweede helft begon Zeeburgia beter dan CDW en werd de druk groter en groter. Toch duurde het nog ruim 20 min. voordat de definitieve knock-out kwam. Toen knalde invaller Nabil El Gourari de bal ineens van links in de kruising bij de tweede paal. Een wereldgoal. CDW probeerde met het inbrengen van Mark Verhoeven voor Stefan Oosterom en Ricardo Odijk voor Jeff Zichterman de bakens nog wel te verzetten maar dat had geen effect, Zeeburgia was en bleef heer en meester. De enige mogelijkheid voor CDW kwam ruim een kwartier voor het einde toen Peter Straver na een handsbal de vrije trap knap inschoot. Keeper Jurgen Belfor bewees zijn klasse door de bal atletisch uit zijn doel te tikken.

De pijp leeg

Beide teams wisselden daarna nog eens, Melvin Kouwenhoven bij CDW voor Sinco Fuchs en de gasten brachten B junior Liban Abdulahi in. Die stond nog niet eens zo lang in het veld toen hij op aangeven van linkerspits Rawley de 0-3 binnen tikte. Mark Verhoeven lobde daarna de bal over de keeper maar ook over het doel, de laatste kans voor CDW op een doelpunt. Daarna werd het door Nabil en Liban nog 0-5. Daarmee maakten beide spelers hun tweede doelpunt van de wedstrijd in de slotfase werd duidelijk en ook logisch dat CDW de pijp leeg had. Benjamin Polman werd man of the match bij de Wijkenaren en de nog niet vermelde scheids Jensch floot een uitstekende wedstrijd.