Twee keer brand in de Heul

2012-04-01-heul-IMG 9186

2012-04-01-heul-IMG 9186

[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 1 april 2012. De dag waarop mensen elkaar wel eens voor de gek houden begon dit jaar met twee meldingen van voertuigbranden in de Heul. Was er iets voor half drie een melding aan de Theutbertrusstraat twintig minuten later was er een melding aan de Karolingersweg.

Theutbertusstraat

De eigenaar van de aanhangwagen in de Theutbertusstraat heeft wel zo zijn vermoedens laat hij weten wie de aanhanger met materiaal om te storten in brand heeft gestoken. In eerste instantie had hijzelf de brand proberen te blussen met een tuinslang. De brandweer had het vuur snel onder controle en haalde de aanhangwagen gedeeltelijk leeg om al het vuur goed te kunnen doven.

Karolingersweg

De slangen waren nog maar net ingerold aan de Theutbertusstraat en de volgende melding diende zich aan. Aan de Karolingersweg stond een Golf in de brand. Het voertuig dat vlak naast een hoekwoning stond was snel geblust. De brand veroorzaakte kortsluiting en duidelijk was te horen dat de startmotor ging draaien van het voertuigen. Met een koevoet werd de motorkap van de auto geopend en de accu loggekoppeld hierna zakte de buurt weer terug in de rust van de nacht. Een kort videoverslag van deze brand is te zien op ons YouTube kanaal. Wanneer er meer bekend is over de oorzaken van deze branden wordt het artikel aangepast middels een update.

Oorzaak

De politie meldt in een persbericht dat het om brandstichting gaat en dat beide branden worden onderzocht.

2012-04-01-heul-IMG 9179

2012-04-01-heul-IMG 9184

2012-04-01-heul-IMG 9188

2012-04-01-heul-IMG 9196