Wijk bij Duurstede, 20 november 2017. Effect heeft afgelopen maandag met 5-5 gelijkgespeeld tegen TVS 1 uit Scherpenzeel. Het team kwam goed uit de startblokken qua resultaat. Bjorn Jansen begon tegen kopman Jan en wist maar moeizaam zijn spelniveau te pakken. Jan bood goed tegenstand, maar Bjorn won. Thom Dikhoff wilde revanche op het verlies tegen Reinoud Schellingerhout in de vorige partij en kreeg deze ook, maar hij moest er wel vijf games voor strijden. Eindelijk weer eens een overwinning in vijf games voor hem. Maar daar bleef het niet bij. Thom wist ook zijn tweede pot van de avond in vijf games te winnen. Wel met het nodige geluk, maar dat mag ook wel een keer na veel tegenslag. In zijn derde partij speelde hij behoorlijk, maar Jan bleek de betere. Niettemin zijn deze twee overwinningen op een avond een prima resultaat voor hem. Hiermee had hij een groot aandeel in het gelijkspel van de avond.

Gert Loef wilde niet achterblijven en vocht een verbeten duel uit met Dennis Wijsbeek.. Helaas bleek Dennis in de vijfde game een langere adem te hebben dan Gert. Het dubbel liep dit keer voor geen meter voor Effect. Bjorn Jansen vocht met het raakvlak van zijn bat en Thom was steeds een stapje te laat. Daarna won Bjorn Jansen zijn overige twee potten wel weer relatief eenvoudig. Gert wist in zijn tweede partij tot halverwege de vierde game volop mee te strijden, maar ook Jan bleek net iets te vast. Bij zijn derde partij was de koek op en dat betekende helaas zijn derde verliespartij van de avond. Een stevige vierde plek is waarschijnlijk afdoende voor klassenbehoud.

Duo-competitie

Effect 1 - Leerdam3 3-2

Effect won met de kleinst mogelijke overwinning tegen Leerdam. Ruud begon goed door de openingswedstrijd in drie games te winnen, maar helaas ging zijn tweede partij van de avond in vijf games naar Leerdam. Harrie verloor zijn eerste partij van de avond maar won zijn tweede partij in drie games. Het dubbel leek een makkelijke overwinning te worden, want de eerste twee games werden eenvoudig gewonnen. Maar daarna kreeg het Leerdams duo meer vat op het spel en wonnen zij de derde en vierde game. De vijfde game leek weer eenvoudig naar Effect te gaan, maar weer kwam Leerdam terug. Ternauwernood won Effect de laatste game, met 11-8.

Effect 2 - ONI 4 4-1

Het is erg spannend in deze poule. Effect heeft na deze overwinning slechts één punt achterstand op de koploper Iduna. Jeroen van der Geer won allebei zijn partijen en stond daarbij slechts één game af. Chris Arisse verloor zijn 2e partij van de avond in 5 games. Hij won de eerste twee games redelijk makkelijk. Daarna kreeg Chris veel last van zijn knie-blessure waardoor zijn tegenstander terug in de wedstrijd kwam en de overige drie games won. Door goed te spreiden en Chris veel te laten lopen, trok hij aan het langste eind. Het dubbelspel ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk pakte Effect toch de winst, wederom in vijf games. 27 november is de titelstrijd: Effect 2 speelt dan om het kampioenschap uit tegen de koploper..

Effect 3 - REGA 5 4-1

Belangrijke punten voor Effect 3 om van de hatelijke 5e plaats af te komen, en daarmee uit de degradatie-zone. Nog maar één punt achter Woerden, de concurrent om de 4e plek. Dus alles nog in eigen hand. Hilly Hakkers was deze avond weer ongenaakbaar en won allebei haar partijen zonder game-verlies. Nathalie van Kuijk begon ongelukkig aan de avond. Zij verloor de openingspartij in vier games. Gelukkig voor haar won ze haar tweede partij van de avond wel, ook in vier games. Het dubbel werd ook gewonnen, slechts één game ging verloren.

Effect 4 - De Schans 3 5-0

Het kampioenschap kan Effect 4 bijna niet meer ontgaan. Ze staan 10 punten vóór op nummer twee, Reflex Maarn en hebben nog maar één wedstrijd te spelen. Paul Eriks won allebei zijn partijen in drie games. Ook Rob Hamoen won beide partijen, maar had in laatste partij van de avond toch nog vier games nodig. In drie games werd vervolgens ook nog het dubbel gewonnen. Wederom een prima resultaat dus.

Effect 5- De Schans 2-3

De thuiswedstrijd tegen de sterke kampioenskandidaat De Schans moest het team minimaal met 3-2 kunnen winnen, gelet op de uitslag uit de vorige confrontatie. Zeker nu de enkelspelen door Mazen en Olfert Zwakmen konden worden gespeeld. Maar ja,, vooraf beredeneren is een, maar de uitvoering kan weerbarstiger zijn. In de eerste partij was Olfert namelijk kansloos. Mazen daarentegen won zoals gebruikelijk. Niet alleen zijn eerste maar ook zijn tweede partij. Hiermee staat hij nog steeds op 100% winst. Olfert Zwakman had in zijn tweede partij goede kansen, maar zoals wel meer gebeurt, verliest hij zijn geduld en daarmee ook de partij. Ook nu kwam het weer aan op de dubbel van Mazen en John. Dat was deze avond bijna rampzalig. In 3 uiterst beroerde games (resp. 5,5 en 6 punten) werd verloren. Een nederlaag met 3-2 en daarmee de vrijwel zekere uitschakeling voor het kampioenschap was een feit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha