Wijk bij Duurstede, 12 november 2017. Deze keer wel een erg forse nederlaag van Effect 1 tegen koploper Gispen. Zelfs Bjorn Jansen had het moeilijk. Sinds lange tijd verloor hij zelfs weer een partij. Deze kees was het de laatste partij van de avond. Gert Loef had last van zijn knie en kon het Gispen deze keer niet moeilijk maken. Thom Dikhoff begon sterk aan de avond, maar helaas hield het geluk wederom in de vijfde game op. Het wordt een beetje een frustrerend gegeven voor hem. Het dubbel van Effect 1 dat vaak zo goed loopt, kon deze avond ook niet door drukken. Effect 1 had namelijk verloor het dubbel in drie games, maar het Culemborgs dubbel kreeg de games zeker niet kodo: 11-13, 13-15 en 8-11. Maar ja, aan het einde van deze avond konden er maar een magere twee punten worden toegevoegd aan het totaal. Het wordt nog spannend onderin.

Effect 2 - Woerden 6 eindigde in 5-5

Dit was een mooie uitslag van Effect 2 tegen de koploper, maar anderszins wordt hiermee de achterstand niet goedgemaakt. Woerden staat inmiddels zover voor dat het kampioenschap hen niet meer kan ontgaan. Dat is wel een tegenvaller voor dit gedegradeerde team. Het had zichzelf toch wel kampioenskansen toegedicht aan het begin van het seizoen. Aan Eric Toirkens heeft het niet gelegen. Hij speelde deze competitie erg constant en won bijna al zijn partijen. Dat was ook vanavond het geval.

duo-competitie

Effect 1 - SVO 1 4-1 Effect 1 pakt de broodnodige punten voor klassebehoud. De bonus is dat het ook nog tegen directe concurrent SVO is. Ruud van Os won allebei zijn enkelpartijen. Zijn laatste enkelspel van de avond won hij na knap te zijn teruggekomen van een 0-2 game-achterstand. Harrie Groeneveld verloor weliswaar zijn eerste partij van de avond wat ongelukkig , maar maakte dat goed door zijn tweede partij overtuigend te winnen. Dubbelend zijn Harrie en Ruud bijna niet te verslaan, en ook deze keer werd het Meerns duo simpel in 3 games weggetikt.

Effect 5 - Smash Woudenberg 4-1

Ook deze voorlaatste wedstrijd werd door Effect 5 gewonnen. Mazen won weer zijn beide enkelspelen op een speelse manier. Hiermee blijft hij op een 100% score staan. Geconcentreerd werd ook het dubbelspel van Mazen met John Maas in vier games in winst omgezet. Aangezien ook Olfert Zwakman een van zijn beide enkelspelen won, werd het 4-1 voor Effect. Komende week de laatste wedstrijd voor dit seizoen tegen de sterkste tegenstander op dit moment. 5-0 winst betekent waarschijnlijk de eerste plaats. Met een andere score maakt De Schans nog een goede kans op het kampioenschap. Het wordt dus nog spannend.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha