Wijk bij Duurstede, 8 november 2017. Op woensdag 6 en 13 december geeft gecertificeerd Tai Chi instructeur Paul Seelen introductie lessen in Tai Chi Yang stijl. Tijd: 20.30-21.30 in de Gymzaal op Sportpark Marienhoeve. Deze lessen zijn bedoeld voor een ieder die eens kennis wil maken met deze oude vorm van Chinese interne krijgskunst. Tai Chi wordt vandaag de dag vooral beoefend voor rust en training van concentratie en is een mooi middel tegen stress, ziekteverzuim, overspanning en burn-out. Daarnaast is het een effectieve methode voor zelfverweer zowel lichamelijk als geestelijk.

Tai Chi

Tai Chi Chuan is een aaneenschakeling van bewegingen die langzaam en vloeiend uitgevoerd worden. Dit noemen we een Tai Chi Chuan vorm. Deze bewegingen zijn er allemaal op gericht de levensenergie in het lichaam (Chi) weer goed te laten stromen en te kunnen richten naar waar dat nodig is. Dit kan resulteren in het krijgen van meer rust in zowel lichaam als geest , het meer geaard zijn (daarmee wordt bedoeld dat men meer in het moment is,hier en nu), het gevoel meer in vreugde te zijn en het je fitter voelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Binnen de Tai Chi Chuan traditie wordt de mens gezien als een klein universum (microcosmos) dat voortdurend in balans dient te zijn. Vanuit onbalans ontstaan er problemen in zowel lichaam als geest.

Krijgskunst

Tai Chi Chuan is van oorsprong een krijgskunst met zijn grondslag binnen de tradities van het Boeddhistische Shaolin klooster in Henan, China en het Taoistische Wudang gebergte in Hubei, China. Aanmelden is gewenst via: www.taichi-reiki.nl/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha