Langbroek, 29 oktober 2017. Oud SVL-trainer de heer Brouwer was naar Langbroek gekomen om voordat de wedstrijd tegen Montfoort begon Geert-Willem Merkens te complimenteren met zijn 350e wedstrijd voor de Langbroekse club en van de voorzitter kreeg hij daarvoor ook nog bloemen om de feestvreugde te verhogen.

Het feest voor de hele club begon pas echt toen SVL al in eerste minuut van de wedstrijd op 1- 0 kwam door een fantastisch doelpunt. Uit een al even fantastische bal van de voet van Walter Cremers schoot Willem Baaij met een fraaie lob en van behoorlijke afstand over de te ver voor zijn doel staande keeper. Twee minuten later was er weer een goede kans maar de voorzet van Willem werd juist op tijd onschadelijk gemaakt. SVL liet zich in deze fase van zijn goede kant zien al liet Montfoort dat ziet zomaar over zijn kant gaan want in de vierde minuut moest Rob van Eem op zijn beurt een gevaarlijke aanval te niet doen.

In de dertiende minuut maakte Montfoort gelijk. Er ging wat ongelukkig gerommel in de verdediging van SVL aan vooraf en dus was het 1-1. Weer een paar minuten later miste Alex van Eem een aardige voorzet van Martijn Verkerk maar net. In de 22e minuut werd het door een doelpunt van de Montfoorters 1- 2, maar omdat er nogal duwwerk bij gebruikt was keurde de scheids dit doelpunt af tot opluchting van alles wat SVL heet. Uiteindelijk ging er gerust worden met voor papa Verkerk en Alex van Eem een gele kaart en een stand van 1 – 1.

Trainer Koorn stuurde de zelfde elf weer het veld op voor het vervolg van een wedstrijd waarin Montfoort de betere leek te zijn, maar waar een taai SVL zich niet liet kisten en dat in de 57e minuut weer een voorsprong pakte door een goal van Martijn Verkerk die dankbaar gebruik maakte van weer een geweldige voorzet van Willem Baaij.

Onze jubilerende keeper was ook in vorm wat hij onder andere in de 58e minuut liet zien door een knappe redding. In minuut 65 was Selçuk Albayrak dicht bij succes, maar zijn schot werd gekeerd. Een overtreding op Martijn Verkerk binnen het strafschopgebied werd door arbiter J. Aafouallah weggewuifd. Toen Selçuk acht minuten later binnenschoot werd dit doelpunt afgekeurd door vermeend buitenspel.

Ook Montfoort kwam af en toe bijna aan een goal en moest er behendig ingegrepen worden door de SVL-verdediging, zoals in de 77e minuut door Danny Kuijer. Verkerk werd vervangen door Mitchel de Vaal in 78e minuut. In de 82e minuut viel het doek voor Montfoort doordat een aangeraakt hard schot van Walter Cremers in het net verdween: 3 – 1.

Het was een prima wedstrijd en de eerste overwinning.

Het elftal: Geert-Willem Merkens de jarige – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Janssen – Selçuk Albayrak – Alex van Eem (Anis el Makrini) en Willem Baaij.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha