Wijk bij Duurstede, 29 oktober 2017. Weer thuis, nu tegen TOV uit Baarn kwam het in de eerste helft nog niet helemaal tot uiting dat de tactische aanpassing die trainer Joost Kooijman met zijn technische staf bedacht had ook echt werkte. Het spel van CDW was al wel beduidend beter dan bij de sof vorige week tegen Loosdrecht maar de 0-0 ruststand klopte vandaag wel. En ook belangrijk, aanvallend lukte het ondanks enkele mogelijkheden niet te scoren, maar achterin kwam er vandaag geen muisje door. En dat is knap tegen een team dat derde staat met een doelsaldo van plus 10. Na de rust ging het ook lange tijd gelijk op. Doelpunten in de 74e en 84e minuut waren de basis voor een verdiende eerste volle winst waardoor ook de laatste plaats verlaten kon worden.

Wat een verschil

CDW begon vandaag met Ibi el Salih-Pim Plantinga-Frank Barte- Bart van de Leemkolk-Tim van Ravenhorst-Stefan Nesselaar-Marijn Kroodsma-Rosh Rigter-Robert Overvest-Ingmar de Wit en Jens van Doorn. Daarbij maakte Tim van Ravenhorst na lang blessureleed vandaag zijn eerste minuten als vervanger van linksback Robbin van den Berg die nu geblesseerd was. En door de tactische verandering begon spits Tom Pijpers op de bank en was Rosh Rigter geen back meer maar middenvelder. En dat maakte echt wel verschil ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zeker, de inzet was ook meer dan 100% beter dan toen, het hele plaatje klopte vandaag gewoon beter. Wel werd er weer gestart met een behoudend concept, even kijken wat de andere ploeg brengt. Logisch en verstandig, bij de gasten loopt ene Maurice van der Wilt, een topspits die nog niet zo lang geleden in Spakenburg voor goals zorgde. En als daar dan ook nog eens Niels van Duyn en Erik Kool als aangevers op te stellen zijn moet ieder team attent zijn. Maar hulde voor het team, de enige keer dat van der Wilt zijn klasse kon laten zien was voor de rust toen hij vanuit het niets van 30 meter de lat teisterde. Verder won hij bijna alle kopduels, maar dat mocht, dat waren meestal doorkopballen buiten de 16 meter. Alhoewel wat minder in aantal, de aanvallen van CDW vandaag waren gevaarlijker dan die van TOV. Zeker in de beginminuten waren er na enkele flitsende acties van Jens van Doorn mogelijkheden. Bij de eerste was Jens zo veel rapper dan zijn teamgenoten dat er niemand mee was en de voorzet onberoerd voorlangs ging. De volgende keer moest de keeper van TOV toestaan dat het schot van Jens via zijn handen bij de tweede paal kwam en daar door een verdediger opgeruimd voordat Ingmar de Wit er bij kon. Stefan Nesselaar krulde nog een bal net over de goal. Verder ging het goed op en neer tussen de 16 metergebieden, al met al kreeg het publiek waar voor hun geld. Wat ontbrak was een of meer goals, de rust kwam met 0-0, mede ook omdat de prima leidende scheids Mol een kopdoelpunt van Ingmar de Wit op advies van zijn assistent afkeurde. Het was op zijn minst twijfelachtig of dat wel buitenspel was, maar niet meer relevant, de scheids floot en dat telt.

Loon naar werken

Zonder wissels, maar wel weer met frisse moed begon de tweede helft voor twee ongewijzigde teams. TOV startte wat feller dan voor de rust maar ook nu was het maar zelden dat de veste van Ibi echt bedreigd werd. Wel was het toen een tijdje zo dat TOV soms te snel weer in balbezit kwam door slordige passes van CDW-ers. In plaats dat Ingmar en Jens dan aangespeeld werden mislukte die pass naar een van die twee en dan konden de bezoekers er weer vandoor gaan. Maar dat leverde af en toe een corner, maar nooit echt gevaar op. Hulde aan de achterhoede, want simpel, als je de 0 kunt houden heb je minimaal 1 punt. Maar eigenlijk zat er meer in voor CDW. Na ruim een kwartier was het weer Jens die van links naar binnen sneed en de keeper nog een testte met een laag schot bij de eerste paal. Tussen de 60e en 74e min. ging het daarna op en neer, het enige verschil, het was gaan (mot)regenen. En het is bekend, kunstgras is het best als het gesproeid is, maar dit was iets te veel van het goede. Dan 74e minuut, eindelijk kwam er loon naar werken. Middenvelder Marijn Kroodsma kopte een in het 16 metergebied komende bal door en Ingmar de Wit stond op de goede plaats om die kans te verzilveren. Wat een bevrijding werd die 1-0. Nog ruim een kwartier volhouden en dan was de buit binnen. Zowel CDW als TOV brachten verse krachten binnen de lijnen. Marijn Kroodsma in de 77e minuut er uit en Tom Pijpers er in. En niet veel later gingen Stefan Nesselaar en Bart van de Leemkolk er uit en kwamen Bryan van Engelen en Benjamin Polman meehelpen het slot op de deur te doen. TOV probeerde alles naar voren te gooien om zo het tij nog te keren maar net als daarvoor mochten ze wat corners en vrije trappen nemen maar Ibi echt bedreigen was er niet bij. En geweldig voor de stille werker Robert Overvest, hij was het die in de 84e minuut op de juiste plaats stond om de winst definitief te maken. Van dichtbij schoot hij de 2-0 binnen. Al ruim in blessuretijd kogelde Benjamin Polman nog een vrije trap hard tussen de palen, een knap schot en even knap gered. De eerste driepunter dus voor CDW, en zeker ook een beloning, door zeer goede verdedigen werd ook de 0 gehouden, dat was ook een prima teamprestatie. Kan CDW dit voortzetten? De volgende test is op komst, volgende wedstrijd ; uit naar nummer 2 Odysseus, aanstaande zaterdag om 15.15 uur aan de Uppsalalaan 3 in Utrecht.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha