Wijk bij Duurstede, 28 oktober 2017.Het eerste team van Effect verloor deze week tegen de hekkensluiter in de poule, HTV. Invaller Eric Toirkens kon deze keer geen potten breken. Hij speelde niet onverdienstelijk, maar won deze keer geen partij. Thom Dikhoff was weer dichtbij winst, maar opnieuw verloor hij als zo vaak de belangrijkste game, namelijk de laatste ... Bjorn Jansen voldeed aan de verwachtingen en won alledrie zijn partijen. Samen met Thom Dikhoff won hij ook het dubbel. Hoewel HTV per game steeds meer punten scoorde, werd toch in drie games gewonnen.

Effect 2 - HTTC 7 5-5

Verrassend gelijkspel van het tweede team tegen een tegenstander waar vorige week nog met 8-2 van gewonnen werd. Een behoorlijke tegenvaller dus. Eric Toirkens won wel alledrie zijn partijen, maar in tegenstelling tot vorige week verloor Theo Wiegers deze week één partij. Gerard Wijman speelde twee 5-setters, maar won deze keer niks. Samen met Eric speelde hij nóg een 5-setter en helaas ging die ook verloren.

duo Effect 1 - HTTC 2 3-2

Belangrijke punten voor Effect 2, nota bene tegen de nummer 1 in de poule. Ruud van Os was wegens een blessure de eerste vier wedstrijden afwezig, maar kon nu met pijnstillers toch spelen. Hij moest wel weer even inkomen., want hij Ruud begon met een valse start. Dat deed ook Harrie Groeneveld. Beiden verloren hun eerste partij van de avond. Gelukkig waren ze daarna opgewarmd en werd geen partij meer afgestaan, hoewel de resterende enkelspelen in 5 games werden gewonnen. Het dubbel was geen probleem voor Effect, in drie games werd gewonnen.

Duo 4 en 5

Zowel duo 4 als 5 waren afgelopen dinsdag te gast bij Reflex Maarn. Voor duo 4 een cruciale partij, want Reflex was voor hen een kandidaat voor de eerste plaats. Noch Paul Eriks noch Rob Hamoen lieten de tegenstander lang in de waan wie het beste was. Paul af en toe wat strompelend, maar Rob zeer direct lieten hun tegenstanders zien, wie er op deze avond het beste in vorm waren. Een afgetekende 5-0 was het eindresultaat. Duo 5, met als gastkijker Salim die vooral Mazen wilde stimuleren, begon ook uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Olfert Zwakman maakte gehakt van zijn tegenstander Piet Siebel. Mazen had even het zicht nodig op wat zijn jeugdige tegenstander voor speciale techniek in huis had. De eerste game ging moeizaam maar werd wel gewonnen, de 2e en 3e game was zijn tegenstander machteloos. Het dubbel had ook dezelfde opbouw. De eerste game mocht de tegenstander zijn kunsten vertonen, daarna werd het serieus en dus ook kansloos voor de tegenstander. Afgezien van de nederlaag tegen TVP uit Putten is het dubbel Mazen - John Maas nog ongeslagen. Mazen tegen Piet was eigenlijk slechts een spel om de bal op de tafel te houden, maar werd uiteindelijk ook in drie games door Mazen beslist. Aan Olfert Zwakman de eer om de 5-0 zege te bewerkstelligen. Maar nee, Olfert struikelde in een uitermate enerverende partij, waar de beide verschillende spelstijlen leidden tot mooie lange rally's maar waarin hij het moest afleggen tegen zijn jeugdige tegenstander. Met een 4-1 overwinning kon het team echter prima leven.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha