Wijk bij Duurstede, 25 oktober 2017. Afgelopen weekend stond de laatste poule-ronde van de bekercompetitie op het programma. Vanuit Amsterdam kwamen de meiden van Buitenveldert naar ons mooie sportpark met de opdracht om te winnen van ons met 4 punten verschil.

Zo gezegd zo gedaan

Officieel tegen hun MO19-2, maar aangezien het vakantie was werd hun ploeg voor zeker de helft aangevuld met meiden uit hun eerste MO19 team. Maar zoals de coach al zei: " Ook zij zijn met 11 meiden en moeten met de bal hetzelfde doen als wij, dus bijt je vast". Zo gezegd, zo gedaan.......de meiden gingen goed van start, wel nog een beetje schuchter en gespannen. Beide teams hadden daar last van wat resulteerde in een niet al te spannende eerste helft. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het lukte geen van beiden te scoren, ruststand 0-0. In de rust hamerde de coach erop om net even iets feller te zijn omdat dit team anders teveel haar gang kon gaan. De tweede helft ging van start en bij een uitbraak van Buitenveldert viel de 0-1, niet echt een reflectie van de wedstrijd tot dan toe. Gelukkig lieten de CDW-meiden hun koppie niet hangen, gingen meteen in de tegenaanval en door een assist van Samira op Esmée, die de bal doodkalm aannam en koelbloedig met links in de hoek schoot, 1-1. Twee minuten later wordt een corner van Samira door Lisa van W. prachtig in de hoek gekopt, 2-1 Weer vijf minuten later geeft Lisa R. een prachtige assist aan Maud die de 3-1 erin legt. Dat geeft vertrouwen, zeker ook omdat zij met vier punten verschil moeten winnen natuurlijk. Maar het is wel zaak dat de meiden erbij blijven met hun koppie.

Spannend

Helaas, drie minuten later scoort Buitenveldert de 3-2 vanuit een vrije trap. Dit brengt de spanning en daarmee ook de agressiviteitsfactor omhoog. In de 65e minuut wordt Maud na een mooie solo onderuit gehaald in het strafschopgebied, wat een penalty oplevert voor CDW. Samira schiet de penalty netjes in de linkerhoek en de stand wordt 4-2. Vier minuten later wordt Samira onderuit gehaald en ze krijgt een vrije trap net buiten de 16-meter. Aan de kant wachtte iedereen eigenlijk op een tweede kopgoal, maar nee hoor, Samira schiet hem met een prachtige boog zelf het doel in, 5-2 Je zou denken dat de meiden van Buitenveldert het nu definitief zouden opgeven, maar ze bleven strijden voor de eer en misschien zelfs wel de winst. In de 79e minuut maakt Buitenveldert weer een goal en tien minuten later nog een. Dit geeft de wedstrijd vlak voor het einde een extra lading spanning en dat wordt versterkt als scheidsrechter Renzo besluit veel blessuretijd toe te voegen. De meiden blijven strijden en weten de stand op 5-4 te houden.

Lekker gedaan meiden, op naar de volgende ronde van de beker!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha