Cothen, 2 oktober 2017. Op de eerste zonnige zondag van oktober stond ook onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma., tegen Roda ’46 uit Leusden.

Eerste kwartier

Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep wat onrustig. Iedereen leek te moeten wennen aan de (soms) nieuwe posities en aan elkaar. Helaas was het de razendsnelle linksbuiten van Roda ’46 die als eerste het net wist te vinden. 0-1. Dit was natuurlijk een enorme tegenvaller, maar gelukkig konden we onszelf goed herpakken en waren wij het die de rest van de eerste helft het spel maakten. Na een aantal goede kansen werden we dan ook beloond en kwam het via een mooie actie vanaf rechts op 1-1 Niet lang na de gelijkmaker kregen wij een corner, Sharuska nam deze en zonder dat iemand hem nog aanraakte zat de bal boven in het net. 2-1. Met deze stand gingen we de rust in en wat voelde het goed.

Tweede helft

De tweede helft begonnen we zoals we de eerste helft waren geëindigd, sterk en overtuigend. De verdediging stond als een huis en na 15 minuten voetbal resulteerde dit dan ook in het volgende doelpunt. Na weer een mooie actie vanaf de rechterkant kon Sharuska de bal voorleggen op Anne, die hem strak en beheerst inschoot. 3-1. Met deze stand de wedstrijd gecontroleerd uitvoetballen zou je denken, maar niets is minder waar…

Woordenwisseling

Na precies 21 minuten voetballen ging de rechtshalf van Roda ’46 na een woordenwisseling met onze trainer volledig door het lint. Laten we het houden op een verkeerd begrepen opmerking. Uiteindelijk moest ze het veld met een rode kaart verlaten. Overigens een terecht gegeven rode kaart van onze scheidsrechter Eelco Hardeman, die een prima wedstrijd floot. 3-1 voor én een man minder voor de tegenstandsters, dit kon niet meer stuk, of toch wel?!

Chaos en paniek

Na 60 minuten kwam Debbie in het veld voor Sharuska. Stephanie nam de positie van Sharuska over en Debbie kon op haar vertrouwde spitsenpositie gaan spelen. Ook Suus kwam in het veld voor Lola. Het leek wel of niemand meer wist wat de organisatie was. Waar we eerst zo rustig bleven en goed voetbalden, ontstond nu chaos en paniek. Roda ’46 kreeg te veel ruimte en kansen, wat natuurlijk absoluut niet zou mogen. Al snel viel de 3-2 en niet lang daarna de 3-3. Hier kunnen we kort over zijn. Dat had echt niet gehoeven en gemoeten. We hadden onszelf moeten belonen maar dat is niet gebeurd. Het voelde alsof we twee punten hadden verloren, en zo voelt het nog steeds. Ondanks dat we onszelf tekort hebben gedaan met maar 1 punt hebben we wel onze kwaliteiten laten zien. We hebben gestreden zoals alleen wij dat kunnen en er is goed gevoetbald. Dit houden we vast en deze lijn gaan we doorzetten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Maarssen VR2 op het programma. We gaan ervoor!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha