Wijk bij Duurstede, 24 september 2017. In een over het algemeen genomen matige wedstrijd heeft CDW geen punten over kunnen houden aan het treffen met de Bilt. De 0-1 eindstand kwam na een half uur tot stand. De tweede helft waren er enkele uitgelezen mogelijkheden voor CDW om de toen verdiende gelijkmaker te scoren. In de slotfase werd er nog meer risico genomen en waren er kansen, maar dat leidde er ook toe dat de Bilt in de laatste minuten nog een paar counterkansen liet liggen.

Stroeve start

Aan de omstandigheden lag het niet, die waren perfect voor een leuke voetbalmiddag in september. Maar ondanks goede wil van beide kanten hadden beide teams vooral in het eerste halfuur er best moeite mee een aantrekkelijk potje voetbal aan het publiek te tonen. Met de gasten iets meer aan de bal bleef het vrij lang matig, met af en toe even een uitschieter. Nadat de bezoekers rond de 20e min. enkele corners verdienden die goed door CDW verdedigd werden kwam er ook eens een echte kans voor CDW. Na een goede combinatie op het middenveld verstuurde Roan van Zalingen een kort passje naar Ingmar de Wit. Die kwam in schietpositie maar had wel 2 Biltse cipiers in zijn nek hangen. Dat was er zeker 1 te veel, het schot ging over het doel. Kort daarna kwam de domper aan de andere kant. Eigenlijk de eerste keer dat de gasten niet opbouwden. Er kwam een lange peer uit de achterhoede, eigenlijk was het meer wegroeien dan een bewuste trap. Maar wel effectief. De bal viel achter de laatste lijn van CDW. Keeper Ibi kwam uit, twijfelde even en kwam daarna wel weer uit. Ook vergat hij centrale verdediger Bart van de Leemkolk te coachen die was bij spits Sander van den Berg. De spits schoot, Ibi keerde het schot met zijn hand en de bal ging via het scheenbeen van de Biltse spits in het net. Die 0-1 bracht geen extra energie bij de thuisploeg, ondanks de beste bedoelingen en af en toe een geslaagde uitbraak konden de bezoekers de rest van de eerste helft vrij gemakkelijk stand houden. Toch kwam er nog wel dat ene momentje waarin CDW toe had kunnen slaan. 44e minuut, perfecte voorzet Stefan Nesselaar en een iets te slappe kopbal van Ingmar de Wit. Die kon de keeper heel gemakkelijk onschadelijk maken. Rust 0-1.

Beetje beter

Zonder wissels werd er aan de tweede helft begonnen. De Bilt opende sterk en had direct al 2 corners te pakken. Die werden goed verdedigd, daarna was er nog een aanval die met een veel te harde voorzet afgerond werd, ook bij de bezoekers klopte zeker nog niet alles. Zeker na de wissel die middenvelder Rosh Rigter in het veld bracht voor Floris van Dijk ging het bij CDW iets beter lopen en kwam de Bilt er steeds minder uit. Keeper Jos de Gram van de Bilt moest aan de bak om een vrije trap van Roan van Zalingen uit de hoek te plukken en kort daarna was hij eerder aan de bal dan Jens van Doorn die ineens voor hem opdook. Ver uitkomend redde hij door de bal over de zijlijn te schieten. Meer offensieve wissels volgden bij CDW, Marijn Kroodsma verving Pim Plantinga, back er uit, middenvelder er bij. Even later werd er nog meer risico genomen, aanvaller Thom Pijpers kwam voor Stefan Nesselaar. Kort voordat hij gewisseld werd stond “Nessie” aan de basis van een van de grootste kansen voor CDW. Hij slingerde een vrije trap mooi voor het doel, Rosh Rigter kopte en de bal ging via de lat over. Vooral in de laatste 10 minuten werd het alles of niets voor CDW. Verdedigend speelde men al even 1 op 1, later schoven er nog meer mensen door. Kansjes waren er, die werden niet benut. Logisch ook dat er in die laatste minuten met dat open huis ook nog enkele grote mogelijkheden voor de Bilt konden komen. En dat was ook zo. Maar zowel in de 85e als in de 89e minuut hield Ibi de bezoekers met sterke reddingen van scoren af. Na 92 minuten maakte een zeer goed leidende scheids van Klinken een einde aan het duel. Volgende wedstrijd voor; JSV – CDW in Nieuwegein.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha