Cothen, 21 september 2017. Afgelopen zondag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma voor de vrouwen van SVF, dat MSV uit Montfoort ontving. Dit was tevens de laatste wedstrijd dat de twee teams samen speelden voordat de definitieve selectie bekend werd gemaakt.

Voorsprong

SVF begon zoals je een wedstrijd wil beginnen. Na slechts een paar minuten wisten we via de rechterflank het doel al te vinden door een laag schot in de verre hoek en kwam SVF op een 1-0 voorsprong. Dit doelpunt gaf direct het gevoel dat er aan het doelsaldo gewerkt kon worden. Zo zag het spel er ook uit, want SVF speelde sterk, won veel duels, had veel balbezit en kon elkaar gemakkelijk vinden. Toch kwam daar plotseling een tegenaanval van MSV dat leidde tot een onverwachts doelpunt dat de stand naar 1-1 gelijktrok. Hierna zakte het spel van SVF wat in en MSV kon het spel iets meer maken. SVF kon nog wel veel aanvallen opzetten, maar wetende dat er een zeer onervaren keepster op doel stond bij MSV, werden er veel te weinig doelpogingen gelost en bleef het 1-1.

Eerste helft

Na de eerste helft werden alle koppen weer bij elkaar gestoken. Het spel van de beginfase moest heroverd worden en er moest meer geschoten worden op doel. De rust had SVF erg goed gedaan, want wederom enkele minuten na de aftrap beloonde SVF het goede en sterke spel door een heel fraai doelpunt van linksbuiten Renske. Een 2-1 voorsprong die dit keer behouden moest worden. Toch zwakte het spel van SVF weer wat af. Dit resulteerde in minder gewonnen duels en minder passes die aankwamen. Hierdoor nam twijfel het over van zekerheid, waar MSV gebruik van maakte en de stand weer gelijktrok.

Meer schoten

SVF bleef gelukkig voetballen en probeerde weer op zoek te gaan naar de voorsprong. Dit lukte een aantal keer bijna maar de boodschap: meer schoten op doel, werd niet overtuigend uitgevoerd. MSV heeft daarentegen wel meer gedaan met doelpogingen. Dit resulteerde in een 2-3 voorsprong voor MSV die zij zelfs nog uit konden breiden naar 2-4.

Teleurstellend

Aan het begin van de wedstrijd leek het erop dat SVF de poulefase van het bekertoernooi zou afsluiten met een overtuigende overwinning. Maar het leidde tot een teleurstellend verlies. Toch kan de vrouwenafdeling van SVF trots zijn, drie wedstrijden in een gemixt team met elke keer een andere selectie. Deze lessen en ervaringen nemen we mee naar de competitie. Vanaf aankomende zondag, wordt de selectie opgesplitst en zal SVF voor het eerst in haar geschiedenis (!) twee vrouwenteams hebben. Ontzettend trots dat dit doel is bereikt!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha