Langbroek/Wijk bij Duurstede, 17 september 2017. Het allereerste officiële duel tussen beide teams heeft vooral een aardige eerste helft opgeleverd waarin een gemotiveerd CDW zeker niet de mindere was van het een klasse hoger spelende SVL. Gelukkig voor het talrijk opgekomen publiek werd en ook nog lekker gescoord, niet alleen 2-2 in doelpunten, dat werd de ruststand en ook de eindstand, maar zeker ook prachtig was de opbrengst van de recette en andere acties. Daardoor kon door de besturen van SVL en CDW een mooi bedrag aan voorzitter Jaap Remme van Hospice Duurstede afgedragen worden.

Druk voor beide doelen

Al na de eerste de beste aanval mocht Willem Baay namens SVL een vrije trap nemen. Dat is altijd ff oppassen, en dat deed keeper Ibi ook, hij pakte de bal uit de bovenhoek. Daarna was SVL een aantal aanvallen beter bij de les dan CDW, dat wachtte af en loerde op kansen. Die kwam er zeker in de 10e minuut. Stefan Nesselaar opende met een knappe bal naar Ingmar de Wit op rechts. Met de daarop volgende voorzet was ook niets mis en die dacht Benjamin Polman ineens op zijn schoen te nemen. Dat lukte ten dele, keeper GeertWillem was kansloos maar hoefde ook niet meer te reageren, de bal ging net naast. Volgende aanval; nu is SVL weer weg en krijgt een vrije trap die Willem op de kruising schiet, daarna tikt Ibi de bal corner. Dan neemt CDW in de 23e minuut de leiding. Na opbouwen van achteruit maakt Floris van Dijk een goede loopactie hij krijgt de bal en speelt de naar links uitgeweken spits Benjamin Polman aan. Dan komt de bal op het juiste moment bij Ingmar de Wit die laat Jan Willem Merkens geen kans, 0-1. Amper een minuut later duikt Ingmar weer voor de keeper op. Nu bleef JWM met een knappe redding de winnaar van dat duel. Dan gaat het weer even lekker gelijk op, en plots is er ineens ook weer die kans voor SVL. Spits Selcuk liet een lange pass slim aan zich voorbij gaan en dat gaf Martijn Verkerk een vrije doorgang naar Ibi. Ook hij onderscheidde zich en redde bekwaam. Uitstel van executie, volgende aanval SVL, afgeslagen door goede spelende Wijkse verdediging, maar wel corner. Die komt hoog voor de pot, daarna ff flipperkasten en dan staat Rob van Eem op de juiste plaats om de bal van dichtbij achter Ibi te schieten.

Onterechte pingel

Nog 5 minuten, dan is het rust, en er komt weer een kans voor CDW. De opening is van Robert Overvest die ziet het gat waarin Benjamin loopt. Dan de pass naar Floris van Dijk die zijn schot door GeertWillem gestopt ziet worden. Uit de spelhervatting is er volgens iedereen op en langs het veld niets aan de hand, maar de zeker niet slecht fluitende scheids Idrissi Chiour is de enige die in een duel dat Bart van de Leemkolk aangaat reden een gele kaart te trekken en de bal op de stip te leggen. Rik van Leeuwen pakte het cadeautje gretig uit en hij joeg de 2-1 in de kruising. Dat CDW zich door dit onrecht niet uit het veld liet slaan en nogmaals de rug rechtte werd al kort daarna beloond. Een door Benjamin vanaf links voor het doel geslingerde vrije trap werd door Ingmar op fraaie wijze binnen gekopt, 2-2 dus 1 min. later was hert rust.

Kruit verschoten

Zowel SVL als CDW wisselden 1 speler in de rust. Bij SVL kwam Danny Kuyer voor de zieke Willem Baay en ook Robert Overvest kon niet verder bij CDW. Voor hem kwam aanvaller Jens van Doorn. Soms waren er nog wel enkele aardige momenten, maar over het geheel genomen werd na de rust het niveau van daarvoor niet meer gehaald. Pogingen van Dennis Koorn bij SVL en Joost Kooijman bij CDW om via verdere wissels de bakens nog te verzetten leverden geen echte verandering of verbetering op. Het leek er niet alleen op, achteraf klopte dat ook, het kruit was al voor de rust verschoten. Even leek het er wel op dat de inbreng van Mitchel de Vaal bij SVL en Rosh Rigter bij CDW nieuw elan op zou leveren, want beiden begonnen met enkele sterke acties. Dat was maar van korte duur, daarna pasten ook zij zich aan aan het tempo en niveau van de wedstrijd, en dat werd er gaandeweg niet beter op. Ook de scheids was na de rust niet altijd even gelukkig met zijn beslissingen en waarnemingen. Gelukkig had dat verder geen invloed op de stand, dat had ik u al verraden, die bleef 2-2 en daar konden beide kampen achteraf tevreden mee zijn. Het eerste treffen om het kampioenschap van Wijk was in een faire strijd onbeslist ten einde gekomen. Om toch winnaars aan te wijzen denk ik aan het publiek dat zeker voor de rust aan zijn trekken kwam, en Hospice Duurstede dat achteraf de grote winnaar was. En terecht.

Verslag van SVL

Er werd al wekenlang over gepraat en bij een horecabedrijf in Wijk bij Duurstede kon men op de uitslag gokken. Dat de opbrengst van die gokkerij naar een goed doel gaat maakte het allemaal nog leuker, interessanter en spannender. De besturen van beide clubs kwamen ook overeen dat er voor deze wedstrijd entreegeld gevraagd zou worden en dat die opbrengst bij het gokgeld gevoegd zou worden.

Drie vragen waren er dus voor de wedstrijd begon:

1. Hoeveel mensen zouden er op komen dagen?
2. Hoeveel geld zou er opgehaald worden?
3. Wat zou de uitslag van de wedstrijd worden?

Antwoorden:

1. Hoewel we er meer hadden verwacht, zijn er rond de zevenhonderd kijkers geteld.
2. En iedereen blijkt het nut van het goede doel begrepen te hebben want er werd niet minder dan € 1.570.00 entreegeld bijeen gebracht.
3. De uitslag werd 2 -2. Een betere uitslag kan men zich niet wensen als buren zich met elkaar meten en de echte uitkomst van de dag is zoals hierboven omschreven.

Nog meer feestelijkheden: Walter Cremers werd voor de wedstrijd een aanvang nam in het zonnetje gezet omdat hij zijn 200e wedstrijd voor SVL speelde. Voor die gelegenheid had men oud SVL - coryfee Maurice Pot weten te benaderen om Walter in lovende woorden toe te spreken.

Zeker in het begin waren de teams nog aardig tegen elkaar opgewassen, hoewel CDW al in de tweede minuut uit een vrije trap dicht bij een treffer kwam duurde het nog vrij lang voor er een doelpunt viel. En dat doelpunt kwam er voor CDW. Toch inmiddels wel tegen de verhouding in en heel duidelijk vanuit een buitenspel positie. De Wit gaf Geert-Willem Merkens zo gemakkelijk het nakijken. Even erna moest de Langbroekse keeper nog een keer aan de bak om een tweede te voorkomen. In de 34e minuut wist verdediger Rob van Eem uit een vrij onoverzichtelijke situatie de stand op 1-1 te brengen en kreeg SVL in de 43e minuut een penalty waar Rik van Leeuwen nooit moeilijk over doet en stand was 2-1. Volgens velen een cadeautje. Maar nog voor het rustsignaal wist CDW de boel weer glad te trekken door een flitsende kopbal van weer de Wit.

Trainer Koorn had in de rust Willem Baaij achtergelaten en Danny Kuijer vulde die plaats in. De tweede helft verliep zonder noemenswaardige hoogtepunten. Aan beide zijden werd er nog een paar keer een wissel toegepast, maar de slagkracht van beide teams bleef uit. De stand bleef dus 2-2 en voor SVL maakte dat niets uit omdat het zich al geplaatst had, maar misschien had CDW met winst en dus vier punten nog wel een kans gehad om door te gaan in de beker.

Opstelling SVL: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem (Kevin van Leeuwen) – Willem Baaij (Danny Kuijer) – Selçuk Albayrak. Volgende week eerste competitiewedstrijd thuis om half drie tegen DTS uit Ede.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Foto Henk Henzen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha